YAĞIŞLAR HAFTA BOYUNCA SÜRECEK

YAĞIŞLAR HAFTA BOYUNCA SÜRECEK

Dün akşam saatlerinde fırtına ile birlikte başlayan ve gün boyu devam eden yağışların hafta içinde devam edeceği belirtildi

Denizli,Türkiye genelinde olduğu gibi geç başlayan kış günlerine fırtına ve yağmur ile başladı. Meteoroloji Müdürlüğü, yağışların fırtına ile birlikte hafta içinde de süreceğini belirtti. Bunun üzerine meteoroloji uzmanları da peş peşe uyarılarda bulundular. 

Özellikle Ege ve Akdeniz'de yaşayan vatandaşları zorlu hava şartları bekliyor. Hem uzmanlardan hem de Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Muğla ve Antalya için uyarı yapıldı. Meteoroloji ayrıca 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin tahminini sosyal medya hesabından paylaştı. Şen, paylaşımında şunları kaydetti: "Bugün batı yağmurlu. Muğla Denizli Antalya çevrelerinde yağış kuvvetli. İstanbulda hafif. Sıcaklık ortalamanın üzerinde. Kar yok"

KUVVETLİ KAR GEÇİŞİ ALACAK
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Mersin, Karaman, Eskişehir ve Düzce çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, İç Ege'nin Yüksekleri ile Batı Akdeniz’in Toroslar kesiminin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların; Ege ve Batı Akdeniz ile Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

11 İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Antalya, Aydın, Burdur, Isparta, İzmir, Manisa ve Muğla için turuncu kod; Balıkesir, Denizli, Kütahya ve Uşak için sarı kodlu uyarı yapıldı. (Mynet)