Vekil Sancar’ın Davası Sonuçlandı

Vekil Sancar’ın Davası Sonuçlandı

Milletvekili H. Teoman Sancar’a şantaj yapanların yargılandığı mahkemede, 9 yıl hapis cezası istenilen Sanıklara hapis cezası verildi.

İlimiz milletvekillerinden H. Teoman Sancar’a ellerindeki çirkin görüntülerle şantaj yaptıkları iddiasıyla yargılanan birisi polis 4 kişi,  yargılandıkları mahkeme tarafından 5 yıl cezaya çarptırıldılar. Denizli 15. Asliye Ceza mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında sanıklar M.F.S., M.B.A., F.K. ve M.F.K. duruşmaya canlı olarak katılmayarak, cezaevinden video sesli ve görüntülü sistem aracılığı ile katıldılar. Druşmaya Milletvekili H. Teoman Sancar’ın da katılmadığı gözlemlenirken, her iki tarafında avukatları hazır bulundular.

Haklarındaki suçlamalar sebebiyle savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmediklerini belirterek tahliyelerini isterken, savcının mütalaasının ardından  kararını açıklayan Mahkeme heyeti  sanıklara “Şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından 5 yıl 5’er ay hapis cezası verdi. Ardından sanıklar tahliye edildi.

Bilindiği gibi aylar önce Milletvekili H. Teoman Sancar, kendisine şantaj yapıldığını ve tehdit edildiğini belirterek C. Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş, yapılan çalışmalar sonucunda sanıklar M.F.S., M.B.A., F.K. ve M.F.K yakalanarak tutuklanmıştı. Bu olay üzerine geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde CHP’den de istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyuran vekil H. Teoman Sancar henüz olayla ilgili bir yorum yapmadı.