VE... MEHMETÇİK DEVREDE

VE... MEHMETÇİK DEVREDE

Olumsuz hava şartları sebebiyle ilk gün deprem bölgesine gidemeyen Türk Askeri kuvvetleri ikinci gün ve bugün çalışmalarına hızla başladı.

Kahramanmaraş Pınarcık merkezle 7.7. ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından tayakkuz haline geçen Türk Silahlı kuvvetleri, hava şartlarının olumsuz olmasından dolayı ilk gün deprek bölgesine ulaşamazken, dün ve bugün deprem bölgesinde hızlı bir çalışma içine girdi. Mehmetçikler depremzedelerin kurtarılması, yaralıların taşınması ve diğer hizmetlerde bulunmak üzere sahaya girdi. 

Yüzlerce sorti destek uçuşu yapıldı, yaralılar uçaklarla taşındı. Aralarında 'Uçan kale' olarak da bilinen CH-47 tipi helikopterler ve A400M nakliye uçaklarının da dahil olduğu 75 hava aracı deprem bölgesinde hız kesmeden çalışıyor. Bu sırada Kastamonu'dan da 2 bin 700 jandarma komando, önlerine "Şerife Bacı'nın torunları Kastamonu komandoları" yazdıkları otobüslerle deprem bölgesine doğru yola çıktı.

'HAVA YARDIM KORİDORU' OLUŞTURULDU
Depremin ardından Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Afet Acil Durum Kriz Masası ile gelen taleplere yanıt verilirken, bölgeye arama-kurtarma ekiplerinin ulaştırılması için "Hava Yardım Koridoru" oluşturuldu. Gün boyu deprem bölgesine arama-kurtarma ekipleri ile onların ekipmanları ve yardım malzemeleri taşınırken, faaliyetler gece boyunca devam etti.

350'DEN FAZLA SORTİ DESTEK UÇUŞU
Bu çerçevede aralarında A400M nakliye uçaklarının da bulunduğu 75 hava aracı ile 350'den fazla sorti destek uçuşu yapıldı. Çalışmalar dahilinde deprem bölgesinden alınan yaralılar da uçaklarla taşındı.

Edinilen bilgiye göre, bunların yanı sıra dün ve bugün hava şartlarının uygun olmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeye personel ve yardım malzemesi nakline katkı sağlamak için aralarında "uçan kale" olarak da nitelendirilen CH-47 tipi helikopterlerin de olduğu genel maksat helikopterleri sevk ediyor.

KKK'YE BAĞLI 30 HELİKOPTER ÇALIŞMALARA KATILDI
Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelere genel maksat helikopterleriyle sürekli olarak personel ve yardım malzemesi taşınıyor. Şu anda Kara Kuvvetleri Komutanlığına (KKK) bağlı 30 helikopter çalışmalara katıldı. Batıdaki birliklerden sevk edilecek helikopterlerle bu sayı daha da artacak.

Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığından 2 bin 700 komando, Alay Komutanı Albay Mehmet Çelik komutasında deprem bölgesinde görev yapacak. Sabah saatlerinde nizamiyeden çıkış yapmaya başlayan otobüsler, askerleri deprem bölgesine taşıyor. (Mynet.com)