VALİ ÖMER FARUK COŞKUN’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

VALİ ÖMER FARUK COŞKUN’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

DENİZLİ VALİSİ ÖMER FARUK COŞKUN’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

VALİ ÖMER FARUK COŞKUN’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan millî mücadelenin zaferle sonuçlanmasını takiben Atatürk’ün, “Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” ifadesiyle ilan edilen cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.Cumhuriyet; bir milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve İstiklal aşkıyla, inanç ve kararlılıkla giriştiği mücadelenin ardından kurulmuştur. 

Sevgili Gençler, 

Bu ülkenin ortak geçmişi ve geleceğini paylaşan, tasada ve sevinçte bir olan fertleri olarak Cumhuriyetimize sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyerek medeniyet yarışında daima en ön saflarda yer almak, Cumhuriyeti ve bu cennet vatanı bizlere miras bırakan ecdadımıza ve gelecek nesillerimize karşı borcumuzdur. 

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana geçen 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve demokrasisiyle, dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir.  Bizler de aynı ruhla çalışarak gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için gayret edeceğiz. 

Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.