VALİ ATİK’TEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

VALİ ATİK’TEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Vali Ali Fuat Atik mesajında, “Her birimiz, birer engelli adayı olduğumuz gerçeğiyle hareket ederek hepimiz için engelsiz bir yaşam oluşturabiliriz…” dedi

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, engelliler haftası sebebiyle yaptığı açıklamada, “Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak, talep ve ihtiyaçlarını karşılamak, onlara toplumsal hayatta özgürce var olabilme imkanını sunmak, insani ve çağdaş bir toplum anlayışının parçasıdır. Bu bağlamda, sosyal devletin ve insana azami değer veren bir medeniyetin temsilcisi olarak bizler, engelli kardeşlerimizin huzur ve rahatını sağlamayı, asli vazifelerimizden biri olarak görmekteyiz.” Diyerek, herkesin engelli olabileceğine işaret etti.

Vali Atik açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Engelli kardeşlerimizin kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiğinde spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş hayatına, her alanda elde ettikleri gurur verici başarılar, her zorluğun üstesinden gelebileceklerinin göstergesidir. Onların bu başarıları, bizim için mutluluk kaynağıdır. Devletimiz engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak, hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşerek yaşam kalitelerini yükseltmek, huzur ve refahlarını artırmak için çalışmalarını dünden bugüne aralıksız sürdürmektedir. Bizler de tüm vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha huzurlu ve daha onurlu bir yaşam sürmesi için devletimizin imkanlarını kullanarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki her anlamda engelsiz bir yaşam oluşturmak bizlerin elindedir. Çünkü biliyoruz ki engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri, bizleri zenginleştirecek ve güçlendirecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalık ve hassasiyetimizin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Her türlü engeli birlikte aşacağımıza olan inancımla, zorluklar karşısında kararlı durup, azimle çalışarak bizlere emsal olan engelli vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyor, hepsine aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum.”