VALİ ATİK’TEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

VALİ ATİK’TEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Toplumumuzun temelini oluşturan aileyi, üstün fedakârlıkları ve koşulsuz sevgisiyle bir arada tutarak bir huzur yuvasına dönüştüren kıymetli annelerimizin bu özel gününü kutlamanın mutluluğu içindeyiz

Vali Ali Fuat Atik Anneler günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi;"Cennetin, ayaklarının altına serildiği annelerimiz, en yüce hasletlerimize sahip; iyiliğin, şefkatin, merhametin, özverinin, koşulsuz ve sınırsız sevginin timsali fevkalade insanlardır. Elleri öpülesi güzel annelerimiz; ilk arkadaşımız, ilk sırdaşımız, ilk öğretmenimiz, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz kahramanlarımızdır. Onlar ki bizleri, hiçbir karşılık beklemeden, sadece yavrusu olmamızdan kaynaklanan olağanüstü sevgiyle büyüterek hayata hazırlayan, şefkat dolu yürekleriyle karakterimizi şekillendiren, yaşamı bizler için anlamlı kılan en değerli varlığımızdır. Dünyadaki engin hoşgörünün ve karşılıksız iyiliğin en içten ve en masum şekilde tezahür ettiği başımızın tacıdır annelerimiz.

Hiç şüphesiz insanımızın ve toplumumuzun şekillendirilmesinde de annelerin rolü çok ama çok büyüktür. Hayat kılavuzumuz olan annelerimiz vesilesiyle iyilik, doğruluk, güzellik ve ahlak gibi müspet vasıflarla donatılan genç dimağlar, huzurlu ve başarılı bir toplumun inşasını sağlamaktadır. Bununla birlikte bizi bir arada tutarak, millet yapan değerlerin her birimizde ve evlatlarımızda vücut bulmasında, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılarak geleceğe taşınmasında, annelerimizin azımsanamayacak sorumluluğu vardır. Bu bağlamda annelerimizin emeklerinin karşılığının bir güne sığdırılmasını mümkün görmesek de Anneler Günü’nü, annelerimizin vazgeçilmez olduklarını göstermek için bir fırsat olarak değerlendirmekteyiz. Anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören bir kültür ve geleneğin temsilcisi olarak bizler, biliyoruz ki annelerimizin haklarını hiçbir şeklide ödemeyiz. Lakin bugün onların sevgi, şefkat ve merhametine layık olmaya çalışmalı; onlara karşı hürmette kusur etmeyerek hayır dualarını almalı, emeklerinin boşa gitmediğini onlara göstermeliyiz. İnanıyorum ki takdirin ve sevginin en büyüğünü hak edenler, evladının yaşamı için kendi yaşamını feda etmeyi tereddütsüz göze alan kıymetli annelerimizdir.

Bu duygu ve düşünceler ile üzerimizde ödenemez hakları bulunan, varlıklarıyla bizlere güç veren, evlatlarını vatan uğruna feda etmiş başta şehit anneleri olmak üzere yaptıklarını hiçbir maddi değerle ödeyemeyeceğimiz bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyor; her birine sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyor, ebediyete uğurladığımız tüm annelerimizi rahmet ve duayla anıyorum.