VALİ ATİK’İN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE MESAJI

VALİ ATİK’İN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE MESAJI

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, hafta sonunda YKS imtihanına girecek olan öğrencilere başarılar diledi, onlara öğütler verdiği bir mesaj yayınladı

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, hafta sonunda YKS imtihanına girecek olan öğrencilere yönelik açıklamasında şunları söyledi; Ülkemizin ve milletimizin umut çiçekleri, varlığımızın ve geleceğimizin teminatı kıymetli evlatlarımız, hayallerini kurdukları mesleklere kavuşma yolunda ilk adımı atarak geleceklerinin şekillenmesinde önemli bir aşama olarak nitelendirebileceğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na bu hafta sonu girecekler. Hedeflerine ulaşmak için yoğun bir çalışma temposuyla bu sınava hazırlanan tüm adayların ve fedakâr ailelerinin heyecanını yürekten paylaşıyoruz. Hayallerini kurdukları üniversite ve bölümlere girmek için önlerine çıkan tüm engelleri azimle aşarak, sınavlara sıkı bir şekilde hazırlanan öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca edindikleri bilgi ve birikimlerini sınava yansıtıp emeklerinin karşılığını almaları en büyük dileğimizdir.

Kıymetli Gençler,

Biliyoruz ki büyük bir azim ve çaba harcayıp yoğun bir çalışma temposuyla sınavlara hazırlandınız. Kimi zaman çok yoruldunuz kimi zaman umutsuzluğa kapılıp vazgeçmek istediniz. Ama bilmelisiniz ki harcadığınız enerji ve zaman boşa gitmiş değildir. Sizler güçlü ve büyük Türkiye’nin mimarları, ülkemizin geleceğinin ta kendisisiniz. Bugün harcadığınız emek; yarınımızın sermayesi, birikimi ve başarısıdır. Motivasyonunuzu asla kaybetmeyin, kendinize güvendiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engelin bulunmadığı bilin. Bizler, sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Biliyoruz ki her biriniz emeğinin, birikiminin karşılığını başarılı bir sınav sonucu ile alacak ve hayalini kurduğunuz üniversiteyi kazanarak ülkemizin geleceğinde önemli görevler üstleneceksiniz. Ancak şunu da belirtmek isterim ki: Sınavda hedefine ulaşamamak hiçbir şeyin sonu değildir, bugüne dek harcadığınız emeğin ve elde ettiğiniz kazanımların hayatlarınıza yön verecek bir karşılığı mutlaka olacaktır.

Bu vesileyle Denizlili hemşehrilerimden hafta sonu gerçekleştirilecek sınavlar süresince, sınava giren adayların dikkatine dağıtacak, motivasyonunu kıracak durumlara sebebiyet vermemelerini önemle istirham ediyorum. Gençlerimizin eğitimi ve yetişmesinde büyük emek harcayan çok kıymetli öğretmenlerimiz ile evlatlarının başarısı ve mutluluğu için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan değerli anne-babalarına teşekkür ediyor, YKS’ ye katılacak tüm adaylara başarılar; sınavda sorumluluğu bulunan tüm görevlilere de kolaylıklar diliyorum. Geleceğimizin sahibi sevgili gençler, mutlu yarınlar sizindir. Hayatınız boyunca karşınıza çıkacak tüm sınavlarda başarı sizinle olsun!”