VALİ ATİK’İN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

VALİ ATİK’İN 14 MART TIP BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Vali Atik, "Önce insan diyerek en zor işlerinden birini büyük bir sabır, engin bir hoşgörü, insanüstü bir fedakârlık ile ifa eden hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum

Dünyadaki en büyük mutluluğu sağlık olarak gören bir ecdadın evlatları olarak bizler, çok iyi biliyoruz ki sağlıklı toplumun temelini, sağlıklı bireyler oluşturmaktadır. Çağdaş bir toplum ve güçlü bir devlet olabilmenin şartlarından biri de yine sağlıklı bireylere sahip olmaktan geçmektedir. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler, yenilikçi ve çözüm odaklı fikirlerin üretilmesine, mevcut üretimin nitelik ve niceliğinin artmasına vesile olarak ülkenin kalkınmasına, toplumun refah seviyesinin yükselmesine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Bu açıdan milletimizin mutlu ve kaliteli bir yaşam sürmesi için sağlık çalışanlarımızın üstlendiği sorumluluk takdire değerdir.

Hayat yolunun her anında bizleri yaşatmayı, yaşamımızın kalitesini artırmayı, varsa acılarımızı azaltmayı hedefleyen kıymetli hekimlerimiz, son derece saygın ve kutsal bir mesleği icra ediyorsunuz. Bir canı kurtarmanın bütün insanlığı kurtarmakla eş değer kabul edildiği bir dinin mensubu olarak bizler, hakkınızı ne yapsak ödeyemeyiz. Çünkü biliyoruz ki en kıymetli hazinemiz olan sağlımız, sizlerin kıymetli çalışmalarınız ve fedakârlık üzerine kurulu uğraşlarınız vesilesiyle korunmakta-şifa bulmaktadır. Bu anlamda ufacık bir baş ağrısında dahi insan sevgisi, ahlak ve merhametle yoğrulmuş vicdanınızla Hızır gibi imdadımıza yetişen sizlersiniz. Yaptıklarınız, insanlık için paha biçilemezdir.

Bu hissiyatla bizlere nefes olabilmek için kendi nefesinden vaz geçen tüm sağlık şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, sağlıklı bir toplum oluşturma uğruna kendinden, ailesinden feragat ederek cansiparane çalışan tüm hekimlerimizin bu müstesna gününü bir kez daha kutluyor, çalışmalarında muvaffakiyet diliyorum.