VALİ ATİK, JANDARMA TEŞKİLATININ KURULUŞUNU KUTLADI

VALİ ATİK, JANDARMA TEŞKİLATININ KURULUŞUNU KUTLADI

Denizli Valisi Ali Fuat Atik., Jandarma teşkilatının kuruluşunun 184bcü yıl dönümünü yayınladığı mesaj ile kutladı.

Asayişten trafiğe, toplumsal olaylardan kaçakçılığa, organize suçlardan terörle mücadeleye kadar birçok alanda suça ve suçluya geçit vermeyerek ülkemizin ve aziz milletimizin güvenliğinin ve huzurunun temini, istikrar ortamının tesisi ve daim kılınması için üzerine aldığı sorumluluğu, mesai mefhumu gözetmeksizin üstün fedakârlık ve büyük bir başarıyla yerine getiren Jandarma Teşkilatımızın 184. kuruluş yıl dönümünü milletçe kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğu yaşıyoruz.

Şanlı bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalanması ve huzurlu bir toplumda bir ve beraber yaşayabilmemiz uğruna hayatını hiçe sayarak vazifesini ifa eden Jandarma Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana yurdumuzun her köşesinde milletimizin memnuniyetini sağlamak gayesiyle güvenlik hizmeti sunarak yüce milletimizin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, halkımızın gönlünde vazgeçilmez bir yer edinmeyi başarmıştır. Ülkemizin en köklü kolluk birimlerinden biri olan Jandarma Teşkilatımız; vatan sevgisi, adalet, vicdan, insan haklarına saygı, üstün vazife bilinci kavramlarını özümsemiş iyi eğitimli, teknolojiyle donatılmış personeli ve geçmişinden getirdiği kültürü, başarı odaklı çalışma sistemiyle sorumluluğunu yerine getirmekte; yer aldığı sosyal projeler ve kültürel hizmetlerle de devletimiz ile milletimiz arasında önemli bir köprü vazifesi üstlenmektedir. Geleceğinden emin olan bir devletin güvenlik ve huzur ihtiyacının karşılanması hususunda Jandarma Teşkilatımızın yaptığı faaliyetler, imza attığı başarılar bizleri gururlandırmakta, vatandaşlarımızın güvenlik birimlerine olan güven ve desteğini de arttırmaktadır. Bugüne kadar hiçbir tehdide boyun eğmeden görevini yerine getiren kahraman Jandarmamızın milletimizin gösterdiği teveccühün bilinciyle hareket ederek milletimizle arasında var olan güven ve saygı bağını daha da güçlendirme azim ve kararlılığıyla çalışacağına, üstlendiği zorlu görevleri başarıyla sürdüreceğine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Jandarma Teşkilatımızın 184. yaşını kutluyor; ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için şehadet şerbetinin içen jandarma şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Jandarma Teşkilatımızın fedakâr personeli ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlik diliyorum.