VALİ ALİ FUAT ATİK’TEN 23 NİSAN BAYRAM MESAJI

VALİ ALİ FUAT ATİK’TEN 23 NİSAN BAYRAM MESAJI

Vali Ali Fuat Atik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı sebebiyle yayınladığı bir mesaj yayınlayarak, kutladı

Vali Ali Fuat Atik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı sebebiyle yayınladığı mesajında şunları söyledi; Vatan toprağını korumak ve o topraklar üzerinde özgürce yaşamak uğruna verilen amansız mücadelenin meyvesi, milli egemenliğimizin sembolü, demokrasi tarihimizin köşe taşlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyor; istiklalimizin, egemenliğimizin ve yarınlarımızın teminatı, hayatımızın ümidi, kıymetli çocuklarımızın bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sevincini paylaşıyoruz. 

23 Nisan; kalbi özgürlük aşkıyla çarpan, nefsinden çok, sonraki nesli düşünen, hürriyet yolunda kader birliği yapmış aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan, ecdadımızın birlik ve beraberlikten ödün vermeden kendi kaderine hâkim olmak için başlattığı büyük ve onurlu yürüyüşün en önemli adımıdır.

23 Nisan, egemenliğin milletimize ait olduğunun tescillendiği, Türk milletinin ebeden bağımsız yaşama hakkına sahip olduğunun cümle âleme ilan edildiği, demokrasimizin ve çağdaş Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür.

23 Nisan, varlığımızın güvencesi ve yarınlarımızın sahibi biricik çocuklarımız için şenlik; ecdadımızın emanetini koruyup ve daha da geliştirmeye çalışan bizler için büyük bir gurur günüdür.

Ülkemiz, "Hâkimiyet, bilakayduşart milletindir.” sözlerini şiar edinen Meclisimizin çabalarıyla geride bıraktığımız 103 senede büyük mesafeler katetmiştir. Devrin en güçlü devletlerine karşı yokluk içinde var olma mücadelesi veren bir ülkeden, dünyanın sayılı devletleri arasına girmeyi başaran bir ülke haline gelmiştir. 23 Nisan 1920 tarihi; bir asrı aşan bu süreçte, aziz milletimizin yaşadığı her türlü değişim ve gelişimin miladı olmuş; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hediye edildiği çocuklarımız, ülkemizin çağdaşlaşma ve büyüme sürecinde üstlendiği sorumluluğu hakkıyla yerine getirmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, uluslararası dostluğa ve barışa giden yolun çocukların elinde yükseleceği görmüş; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm çocuklara armağan etmiştir. Bu bayramın varisi olan evlatlarımızın Cumhuriyetimize ve değerlerine sahip çıkma bilinci ve sorumluluğuyla hareket ederek çalışacaklarına, ecdadımızdan teslim aldıkları emaneti daha da geliştirerek atiye teslim edeceklerine dair inancımız sonsuzdur. Biliyoruz ki ülkesini ve milletini seven, bilim ve teknolojiye hâkim, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir nesil olarak yetişen çocuklarımız, yakın bir gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi  olarak aziz milletimizin ufuklarını aydınlatacak, büyük Türkiye’yi omuzlarında yükseltecek ve tüm dünyanın özlediği barış ve kardeşliğin tesisi için çaba sarf edeceklerdir.

Sevgili Çocuklar,      

Sizler en değerli varlığımız, neşe kaynağımız, mevcudiyetimizin, egemenliğimizin ve geleceğimizin teminatısınız. Kahraman ecdadımızın asil kanlarıyla sulanan bu cennet vatanın gerçek sahipleri sizlersiniz. Büyük işler başarmış bir milletin varisleri olarak sizler, elinizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirecek, şanlı tarihimizden aldığınız güçle daha büyük başarılara imza atacaksınız. Bütün hayallerimiz sizlerin üzerinedir.

Bu duygu ve düşünceler ile temiz yürekleri ve gülen gözleriyle hayatımıza anlam katan sevgili çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum. Bizlere özgür bir vatan bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ilk Meclisin kahraman üyelerini, bu aziz vatanın huzur, güven ve bütünlüğü için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”