VALİ ALİ FUAT ATİK’İN “RAMAZAN AYI” MESAJI

VALİ ALİ FUAT ATİK’İN “RAMAZAN AYI” MESAJI

Denizli Valisi Ali Fuat Atik Ramazan AyıMünasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı

Kalpleri ferahlatan dua ve ibadetlerle manevi dünyamızı zenginleştiren, zirve yapan yardımlaşma ve dayanışma hasletlerimizle gönüllerimizi kaynaştıran; bereketin, bolluğun ve paylaşmanın dört bir yanımızı sardığı, büyük bir özlemle beklediğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın sonsuz huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Çünkü bugün ilk sahur, ilk teravih ve yarın tutulacak ilk oruçla başlayacak kutlu günlerin eşiğindeyiz.


Fâni hayatımız boyunca yaratılış gayemizi hatırlatan, ufkumuzu genişleten, kulluk bilincimizi yenileyen, dostluk ve kardeşliğimizi tazeleyen Ramazan Ayı’nın hiç şüphesiz manevi hayatımızda özel bir yeri vardır. Zira Ramazan; sabır, şükür, tövbe ve tefekkür ayı; oruç ve Kur’ân mevsimidir. Ramazan berekettir, mağfirettir, taattir, hayır ve hasenattır. Ramazan, aynı zamanda kötü alışkanlıklara son verme, iyiden, güzelden yana yeni sayfalar açma fırsatıdır.  Hasılı Ramazan-ı Şerif, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü biçimde hayatımıza yansıdığı, sevginin, sabrın, dayanışmanın, yardımlaşmanın, nimetleri paylaşmanın zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimidir.


Kadim değerlerimizi nesilden nesile aktaran bir milletin mensupları olarak bizler, bu müstesna günlerin güzelliğini hayatımızın her anına yayabilmeli, bizi biz yapan değerlerimizi büyük bir hassasiyetle her daim yaşatabilmeliyiz. Kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği bu ayda, yüce dinimizin evrensel mesajlarına vakıf temsilcileri olarak aramızdaki kırgınlıkları, dargınlıkları sona erdirmeli, her kalbe dokunmalı, ulaşılmadık ihtiyaç sahibi bırakmamalı, yaralara merhem olmalıyız. Ruhumuzu ve bedenimizi terbiye edeceğimiz, rahmet ve mağfiret ayı olan bu ayda, iki olanın birisini, bütün olanın yarısını vermeli, hiçbir ayrım gözetmeksizin soframızı herkesle paylaşmalıyız. 


Bu duygu ve düşüncelerle gönüllerimizi ferahlatan rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının hanelerimize bereket, manevi dünyamıza huzur, şehrimize, ülkemize ve İslâm alemine hayırlar getirmesini, tüm dünyada barışa vesile olmasını Cenâb-ı Hakk’tan niyaz ediyor; Denizlili hemşehrilerimize, aziz milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı Ramazanlar diliyorum.