Türkiye'yi dolandıranlara Denizli Emniyeti freni

Türkiye'yi dolandıranlara Denizli Emniyeti freni

Denizli Emniyet Müdürlüğü,Türkiye genelinde dolandırıcılık yapan şebekeyi çökertti

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK VE BANKA KREDİ KARTLARININ KÖTÜYE KULLANILMASI

Denizli Emniyet Müdürlüğü,Türkiye genelinde dolandırıcılık yapan şebekeyi çökertti, yapılan açıklama şöyle .

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının 2018 / 15398 sayılı soruşturma dosyası kapsamında yapılan tahkikatta; Türkiye Genelinde farklı müştekileri, internet üzerinden açılan sahte firma isimli internet siteleri kullanılarak oto yedek parçası satışı adı altında 18.194 TL’lik dolandırılması ve şüphelilerin bu şekilde Türkiye genelinde sadece (3) aylık sürede 164.306 TL'lik suç geliri elde ettikleri Nitelikli Dolandırıcılık ve Banka Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması olayları ile ilgili olarak yapılan çalışma sonucunda, 26.09.2018 günü ilimizde yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde, olay şüphelileri;

N.G, O.B., O.K.O., A.O., Z.O., U.B. ve O. S. yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan ev-işyeri ve oto aramalarında 10.000 TL nakit para ile birlikte suça konu çok sayıda delile ( Bilgisayar Hard Disk, Dizüstü Bilgisayar, Cep Telefonu, Banka Kredi Kartı, Banka Kartı ve Sim Karta ) el konulmuştur. Olay şüphelilerinden S. A. isimli şahsın halen cezaevinde tutuklu olduğu öğrenilmiştir.

Devam eden soruşturma kapsamında, firari durumdaki İ.K.D. ve A.D isimli şüpheli şahısların yakalama çalışmaları devam etmektedir.

Soruşturma Savcısının talimatları doğrultusunda ifadeleri alınan Z.O., O.S. ve U.B Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden salıverilmiştir. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından gözaltında bulunan N.G., O.B., O.K.O. ve A.O. isimli şüpheliler Nitelikli Dolandırıcılık, Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması suçlarından, 28.09.2018 günü Denizli Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmek üzere Şube Müdürlüğümüzden sevkleri sağlanacaktır.