Tunceli'de Hakim ve polisleri taşıyan helikopter düştü

Tunceli'de Hakim ve polisleri taşıyan helikopter düştü

Tunceli'de, içerisinde Ovacık hakimi ve güvenlik güçlerinin bulunduğu polis helikopteri radardan kayboldu.

Tunceli'de, içerisinde Ovacık hakimi ve güvenlik güçlerinin bulunduğu polis helikopteri radardan kayboldu. Helikopterin bir hakim, üç mürettebat, sekiz polis olmak üzere toplam 12 kişiyi taşıdığı kaydedildi.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları için Diyarbakır'dan CN235 tipi uçağı yönlendirdi. Ayrıca Havadan İhbar Kontrol (HİK) olarak adlandırılan E-7T Barış Kartalı uçağı da Tunceli'de helikopterden gelecek sinyali tespit etmek için uçuyor. Ayrıca iki Sikorsky S-70 arama kurtarma helikopteri de bölgede.

TUNCELİ VALİLİĞİ: HELİKOPTERİN OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE DÜŞTÜĞÜ DEĞERLENDİRİLİYOR

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada kazanın olumsuz hava koşulları nedeniyle meydana gelmiş olabileceği belirtildi. Valilik açıklamasının tam metni şöyle:

"18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Skorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık (10) dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Söz konusu Helikopterde (7) Polis Memuru (1) hakim, (1) Astsubay ve (3) mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Avrupa referanduma soruşturma istedi