TEŞEKKÜRLER BÜYÜK BAŞKAN

TEŞEKKÜRLER BÜYÜK BAŞKAN

Denizli Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra büyük etkinliklere imza atmaya başladı. Özellikle Başkan Osman Zolan ile birlikte Denizli tarihi ve kültürünü ortaya çıkarmak için verilen büyük…

Denizli Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra büyük etkinliklere imza atmaya başladı. Özellikle Başkan Osman Zolan ile birlikte Denizli tarihi ve kültürünü ortaya çıkarmak için verilen büyük çaba bütün kesimler tarafından yakından takip edildiği gibi, taktirde topluyor.

Denizli bazında kültürel etkinliklerin birisi bitip, diğeri başlarken; Denizli halkının kültürel ve tarihi birikimlerinin de ortaya çıkmasında bütün imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve kültürümüzün başındaki değerli insan Hüdaverdi Otaklı yine son yılların en büyük olayına imza attılar.

Ege’nin en büyük, Denizli’nin ise geleneksel hale getirilmek istenilen 1. Kitap Fuarı ile Denizli halkını EGS parktaki Fuar alanında buluşturdular. 10 gün süren kitap fuarında, her gün onbinlerce insan fuara koştu. Kitaplara baktı, karıştırdı, hoşuna gideni aldı.  10 günlük fuar sonunda neredeyse 500 bin kişi fuara geldi. Meğer Denizli halkı ne kadar da kitaplara susamış bir haldeymiş. Fuar olmasaydı belki de bunu bilemeyecektik.

Denizlili yazarlar, şairler, araştırmacılar fuar ile birlikte kendilerini tanıtma, eserlerini kitapseverlere imzalama imkanı bulurken, mübalağasız bazı mahalli yazarlarımızın; Türkiye çapında ünlü olan ve kitapları yok satan yazarlardan bile büyük ilgi görmesi beni şaşırtmadı.  Çünkü onlar biliyorlar ki, Akademik çalışmaların bile temelinde mahalli araştırmalar, mahalli çalışmalar vardır. Bu yüzden akademik dille değil, halkın anlayacağı bir dille yalın yazılmış kitaplar daha çok ilgi gördü. Bu duruma çok sevindim. Bütün mahalli yazarlarımıza teşekkür ederken, başarılarının devamını diliyorum.

İlimizdeki kitap evlerinin bu durumu iyi analiz etmesi ve Türkiye genelinde büyük ilgi gören ve buna bağlı olarak çok satan kitapları bulundurmaları, zaman zaman imza kampanyaları düzenleyerek okur ile yazarları buluşturmalı ki, fuarların alışkanlıkları hafta sonlarında kitapçılarda gerçekleştirilmeli.

Birinci Kitap fuarında Çal ve Zeyve tarihi isimli kitaplarımızı imzaladık. Çallı ve Akkentli hemşerilerim büyük ilgi gösterdiler. Bizim imza günümüz tamamlanmasına rağmen, diğer günde de ısrarla kitaplarımızı aradılar. Tabi ki, kitaplarımızın orada bulunmayışı yüzünden alamadılar. Bu beni hem gururlandırdı, hem de üzdü. Zira bugüne kadar veya bizden önce Çal ilçesi hakkında bizim ele aldığımız gibi kapsamlı kitapların olmayışı yüzünden, insanların tarihlerini araştırmak için kitaplara ilgi göstermeleri gerçekten çok önemliydi. Tarihlerine, doğup büyüdükleri memleketlerine bu denli bağlı ve ısrarcı olan Çallı hemşerilerim güzel olan herşeye destek vereceklerinin imasını da bize vermiş oldular. Bu vesile ile bizde, bundan sonra Çal bölgesi için çaba harcayacağız.

Kitap fuarında dikkat çeken diğer bir husus da, basımevleri ve kitapevleri konusunda Denizli Büyükşehir belediyesinin ayırım yapmadan, katılım yapacak olanlara kapılarını sonuna kadar açmasıdır. Türkiye’nin başarılı fuar organizasyonlarına imza atan Remzi Çayır liderliğindeki Eylül Fuarcılık da yoğun çalışmasının semeresini sanırım aldı. Hak ettiği ödülü Denizli halkı katbekat verdi.

İşte böylesine devasa katılımlara imza atan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a, O’nun emri ile 10 gün kitap fuarında katılımcıları ve Denizli halkını yalnız bırakmayan, eksikliklerde anında müdahale eden ve mükemmel bir ev sahipliği yapan Denizli Büyükşehir Kultür, Turizm ve Tanıtım Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı’ya teşekkür ediyor, başarılarının devamını dilerken; bu tür etkinliklerin geleneksel hale getirilerek Denizli halkının katkılarının sağlanmasını temenni ediyorum.

Bu vesile ile emeği geçen herkese şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum..