TEMAD Başkanı Bülent Kandemir Oldu

TEMAD Başkanı Bülent Kandemir Oldu

Temad (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) geçtiğimiz günlerde genel kurulunu yaparak, yönetim değişikliğine gitti. Temad’ın yeni Başkanı Bülent Kandemir oldu.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) geçtiğimiz Cuma günü Derneğin eski başkanı Nihat Çavuşoğlu’nun sahibi olduğu Denizli Güvenliğin binasında gerçekleştirildi. İlimizdeki Emekli Astsubayların oluşturduğu dernek, Hüsamettin Bulut, Adnen Maden ve Nazım Demiral’dan oluşan divan başkanlığında öğleden sonra 14.00 sıralarında toplanarak güç tazeledi.

BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ

675 toplam üyesinin bulunduğu dernek, Emekli astsubayların bir arada bulunmasını ve dayanışmasını ortaya koyuyor. Açılış konuşmasını yapan eski Başkan Nihat Çavuşoğlu, “Biz büyük bir aileyiz. Keşke bütün arkadaşlarımız da bu dernek çatısı altında, dayanışma içerisinde olsaydı. Biz, görev yaptığımız 10 yıl içerisinde üyelerimize yönelik çok güzel işler yaptık. Üyelerimizin hiç birisinde disiplin süreci işlememiştir. Bu dernek bünyesinde birlik ve beraberliğin önemi açısından çok önemlidir.” Dedi.

Daha sonra derneğin Yönetim ve Denetim kurulu raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşmalar yapan ilimizdeki Astsubaylardan Ramazan Karlık ve Metin Artemeli, derneklerinin siyaset ve  art niyet gözetmeksizin çalışmalar yaptığını, sosyal hayata arkadaşlarını bağladığını ve bütün arkadaşlarının da aralarında bulunmasını temenni ettiklerini belirttiler.

HAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ

Açık oylama sonucunda yeni dönemin başkanı olarak seçilen Bülent Kandemir ise, teşekkür konuşmasında, bütün astsubay arkadaşlarının katılımını arzu ettiklerini belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bel kemiğini teşkil eden, omurgasını oluşturan Astsubaylar olarak, ordumuzda her zorlu şartlar ve olaylar esnasında ter döktük, mücadele ettik. Yeri geldi, çocuklarımızın yanına bile gidemedik. Onları sevgiden anlayıştan mahrum bıraktık. Büyük özveri gösterdik. Bizler Türk Bayrağı’nın dalgalandığı yer yeri vatan bilerek görev yaptık.  Emekli olduğumuz halde, halen görevlerimize devam ediyoruz. Bu kez kimimiz esnaf, kimimiz danışman, kimimiz saayici olarak hala bu vatana hizmet ediyoruz. Denizli şubemiz 2003 yılında kuruldu, 10. Kurultayımız ile yolumuza devam ediyoruz. Bizler, yeni yönetim olarak yıllarca göz ardı edilen haklarımızın alınmasını savunacağız, Her seçim öncesi vaat olarak verilen, seçim sonrasında verdikleri sözleri yapmayan siyasilere sözlerini hatırlatacağız. Üyelerimiz ve arkadaşlarımızın birlik beraberlik içerisinde yaşamasını sağlayacağız.” Dedi.

YENİ SEÇİLEN YÖNETİM VE DİĞER KURULLAR

Daha sonra yapılan oylamada: dernek üyelerinin oylarının tamamını alan isimler Yönetim Kurulu, Disiplin ve Denetleme Kurullarına seçildiler.

Yönetim Kurulu;

Bülent Kandemir, Ahmet Sarılar, Serdar Yavuz, Mustafa Ertek, İbrahim Tokgöz, Şükrü Sezen, Mustafa Yavuz, Erdal Çokak. İsimlerinden oluştu.

Denetleme Kurulu;

Adnan Aytekin, Nazmi Demiray, Soner Moran, Kamil Sarıhan

Disiplin Kurulu;

Şeref Aksoy, Kemal Heper, Nusret Öztürk ve Tevfik Sarı’dan oluşturuldu.

TEMAD Kongresi, daha sonra eski Başkan Nihat Çavuşoğlu tarafından organize edilen çay ikramında dernek üyelerinin sohbetleri ile son buldu.