Tavas’da çok Sayıda Tarihi Eser Yakalandı

Tavas’da çok Sayıda Tarihi Eser Yakalandı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Tavas ilçesinde durumlarından şüphelenilen kişilerin üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada çok sayıda tarihi eser yakalandı. Sikke ve küçük…

İlimizdeki huzurun teminatı olan İl Jandarma ekipleri, uyuşturucu madde, kaçakçılık ve tarihi eser kaçakçılığı konusunda göz açtırmazken, her geçen gün yeni bir operasyona imza atarak, ilimiz bazında suçlulara göz açtırmıyor.

Bu kez Tavas ilçesinde yapılan operasyonda çok sayıda tahi eser ele geçirildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan ve Kamuoyuna bilgi veren İl Jandarma Komutanlığı, “DENİZLİ İL JANDARMA KOMUtanlığı, KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE TAVAS İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİNCE ŞÜPHELİ ŞAHISLARIN ANTALYA İLİNDEN YASADIŞI YOLLARLA TEMİN ETTİKLERİ TARİHİ ESERLERİ DENİZLİ İLİNE GETİREREK SATMAK İÇİN MÜŞTERİ ARADIĞI YÖNÜNDE BİLGİ ELDE EDİLMESİ NETİCESİNDE; TAVAS İLÇESİ SARIABAT MAHALLESİNDE İÇERİSİNDE ÜÇ ŞÜPHELİ ŞAHSIN BULUNDUĞU BİR OTOMOBİLE OPERASYON DÜZENLENMİŞ,  OTOMOBİLİN STEPNE BÖLÜMÜNDE GİZLENMİŞ VAZİYETTE ÇEŞİTLİ DÖNEMLERE AİT OLDUĞU DEĞERLENDİRİLEN  (968) adet sikke, (81) ADET tarihi obje, (1) ADET MERMER BAŞI HEYKELİ, (1) ADET KANDİL, (1) ADET TARİHİ VAZO ELE GEÇİRİLMİŞTİR.

ELE GEÇİRİLEN TARİHİ ESERLER DENİZLİ MÜZE MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLMEK ÜZERE MUHAFAZA ALTINA ALINARAK (3) ŞÜPHELİ ŞAHIS HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR. DENİZLİ İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİ KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRASIN KORUNMASINA YÖNELİK OLARAK KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELEYE ARALIKSIZ DEVAM ETMEKTEDİR” açıklamasını yaptı. Konu ile ilgili soruşturma ve çalışmaların devam ettiği belirtildi.