Tavas Zeybek Festivali’ne yıldız yağacak

Tavas Zeybek Festivali’ne yıldız yağacak

Tavas ilçesinde 27- 30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Mustafa Ceceli, Hakan Altun ve Simge sahne alacak

Denizli’nin Tavas ilçesinde bu yıl 5. Kez yapılacak ‘Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ tanıtım toplantısı Bağlar Mesireliğinde yapıldı. Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, 27-28-29-30 Temmuz’da gerçekleştirilecek olan festivalde Mustafa Ceceli, Hakan Altun ve Simge gibi ünlü isimlerin sahne alacağını duyurarak Denizli halkını bu coşkulu festivale davet etti. İlçenin tanıtımı, zeybek kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsediklerini, festivalle birlikte ilçe esnafına yönelik ekonomik bir hareketliliğinde yaşanmasını hedeflediklerini belirten Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlik, gazetecilerin basın bayramını da kutladı. Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve belediyelerin de kemer sıkma politikasına gitmesiyle birlikte Hakan Altun, Mustafa Ceceli ve Simge gibi sanatçılara ayrılan bütçenin konuşulmaya başlandığını anlatan Başkan İnamlık, "Ben inşaat mühendisiyim. İş hayatının içinden geldim. Bu festivalle ilgili olarak sahne alacak sanatçılarla aylar öncesinde konuşup bütçesini oluşturduk. O zamanki ekonomik koşullarda sanatçılarla sözleşmeleri imzaladığımız için, şimdi bir sanatçıya vereceğimiz parayla festivalde sahne alacak tüm sanatçılarımızın parasını ödemiş olduk. Bu konuda bazı serzenişler oldu. Hepsini biliyorum. Tartışmaya açığız, yaptığımız her şey ortada. 2019 yılında göreve geldiğim günden bu yana asla şov adamı olmadım. İlçemizin tanıtımını yapmak, esnafımıza ekmek kazandırmak derdindeyim. Festivalimize herkesi bir kez daha davet ediyorum" dedi.

Açılış Perşembe günü

5. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali Perşembe (27 Temmuz) günü Tavas'ta 17.30'da Çelenk Koyma ve Kortej Yürüyüşü ile başlayacak. Ardından protokol konuşmaları yapılacak. Akşam saatlerinde ise Sadi Cesuroğlu ve ardından Ali Kınık sahne alacak. 28 Temmuz Cuma günü ise Galatasaraylı Süperstar Mauro İcardi'ye atfedilen şarkısı ile gönüllere taht kuran ve ününe un katan Simge Tavas’ta sahneye çıkacak. 29 Temmuz Cumartesi günü ise Mustafa Ceceli Tavas’ta hayranlarıyla buluşacak. Festivalin son gününde ise 30 Temmuz Pazar akşamı fantezi müziğin usta ismi Hakan Altun'la 5. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’nin finali yapılacak.