Tarihi Dr. Behçet Uz Evi,  Konuk evi oluyor

Tarihi Dr. Behçet Uz Evi,  Konuk evi oluyor

Buldan Belediyesi tarafından projelendirilip restore edilen tarihi Dr. Behçet Uz Evi’nin tefrişatı yenilenerek konuk evi olarak turizme kazandırılacak.

İlk misafirlerini 29 Ekim’de ağırlayacağını açıklayan Başkan Şevik, “Dr. Behçet Uz evini, butik otel olarak yeniden düzenliyoruz. Böylelikle ilçemizin konaklama sorununun çözümüne ve turizme katkı sağlamış olacağız” dedi. 

Buldan’ın Yalçınkaya mahallesinde, Buldan Belediyesi tarafından satın alınarak restore edilen Dr. Behçet Uz Evi, butik otel olarak ilçe turizmine kazandırılacak.  Tarihi evde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’e belediye birim müdürleri eşlik etti.

Evin tefrişatını değiştirerek butik otel olarak ilçe turizmine kazındırılacağını belirten Başkan Şevik, “Böylelikle ilçemizin konaklama sorununun çözümüne ve turizme katkı sağlamış olacağız” dedi. 

İLK MİSAFİRLERİNİ 29 EKİM’DE AĞIRLAYACAK

Düzenleme işinin biran önce tamamlanması için birim müdürlerine talimat veren Başkan Şevik, “Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıl dönümünü kutlayacağımız 29 Ekim’de misafirlerimizi burada ve Talat Tarakçı Konağı’nda ağırlayacağız” dişe konuştu. 

KÜLTÜR RİNGİ BİLGİLENDİRME LEVHALARI OLUŞTURULACAK 

Başkan Şevik’in “kültür ringi” projesi kapsamında sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulaması yapılan sokaklar ile tarihi ve kültürel yapılara bilgi levhaları yerleştirilecek.  Ulaşımı kolaylaştırıcı yön levhaları sayesinde ziyaretçilerinde ulaşımının da kolaylaştırılmış olacağını vurgulayan Başkan Şevik, şu açıklamalarda bulundu:  “Turizm projelerimiz arasında yer alan Kültür ringi projemizin önemli bir bölümünü tamamladık.  Koruma altına alınan ve çok sayıda tarihi ve kültürel yapıları içinde barındıran Çarşı, Türkmenoğlu, Fetçiler, Semerci, Dokuma Pazarı, Beyler Sokakları ile BELKÜM olarak hizmet veren eski hükümet konağı ile cezaevini, DR. Behçet Uz Evi’ni,  Talat Tarakçı Konağı ile Evliyazedeler Konağını birleştiren Kültür Ringi’nin önemli bir bölümü tamamlandı. Kültür Ringi bilgi levhalarıyla, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ulaşımını kolaylaştırmış olacağız.”

ÜÇ SOKAĞIMIZIN PROJESİ ONAYLANDI 

Başkan Şevik, Kültür Ringi’ni tamamlayan Talat Tarakçı, Terziler kaşı ile Düzalan sokaklarının projelerinin Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandığını söyledi. Başkan Şevik, üç sokakta sağlıklaştırma ve restorasyon uygulaması tamamlandığında Kültür Ringi Projesinin de tamamlanmış olacağını açıkladı. 

Başkan Şevik, Yalçınkaya Mahallesi Zehrenti Mevkiindeki Mavi Ev’de incelemelerde bulundu. Şevik, Restorasyon Projesi hazır olan Mavi Evi’nde de turizme kazandırılacağını söyledi.