Tarih Bunları Affetmeyecek

Tarih Bunları Affetmeyecek

Denizli Barosu’nun başarılı ve etkili başkanı Avukat Müjdat İlhan, sürekli ertelenen Baro seçimleri başta olmak üzere, mesleklerini ilgilendiren çeşitli konularda gazetemize konuştu. Meslektaşlarını…

Yaklaşık üç aydır baro seçimlerinin ertelenmesinden rahatsızlık duyduklarını dile getiren, ne yapılmak istenildiğine akıl erdiremediklerini belirten Denizli Barosu’nun başarılı başkanı Avukat Müjdat İlhan, Baro seçimleri başta olmak üzere, meslekleri hakkında açıklamalarda bulundu.

“Ekim ayında yapılmayan seçimler, sonrasında hiçbir olumsuzluk olmamasına rağmen yapılmadı. Ekim ayında siyasi partilerinde seçimleri vardı. Partilerin seçimleri yapıldı ama baro seçimlerine izin vermediler.” diye söze başlayan Başkan Av. İlhan, “Tabi bunun gerekçesi olarak biz avukatlık yasasında değişiklikten sonra Kurmaya çalıştıkları paralel barolar olarak gördük.” diyerek, şunları söyledi; “Dava açtık, Yürütmeyi durdurma talebi ettik, istinafa gönderdik, YSK.ya götürdük reddettiler. Verilmiş bir karar yasal olmasa bile hukuk normudur, bizde uyduk. Aralık ayına geldik yine olmadı, seçimin yapılamama gerekçesi olarak içişleri bakanlığının genelgesi gösterilerek seçime gidemezsiniz denildi.  Avukatlık kanununa göre seçimlerin nerde nasıl yapılacağı yasa ile bildirilmişken, avukatlık kanununun bir genelgeye takılması başka bir ülkede görülmez, Türkiye dışında. Bunu hukuk normu olarak önümüze sunan idari yargının mensuplarını ve YSK’nın mensuplarını tarih affetmeyecek.” Dedi.

Meslektaşlarımızı tehlikeye atmayız

Meslektaşlarını tehlikeye atacak hiçbir hareket içinde olmayacaklarını dile getiren Başkan Av. Müjdat İlhan, “Bu günün şartlarında seçim yapılamamasının mutlaka açıklaması vardır. Tabi ki biz meslektaşlarımızı tehlikeye atacak bir hareket yapmayız. Kaldı ki avukatlık kanununda  bir madde ile değişiklik yapılabilirdi ancak yapmadılar, en son avukatları muhbir yapmak adına planladıkları kitle imha silahlarının  ve finansmanlarının kontrol altına alınması bahanesi ile adalet komisyonun da kabul edilen yasa tasarısında avukatlarının ve müvekkillerinin parasal hareketleri ve mal edinme bilgilerini ispiyonlama doğrudan ilgili mercilere bildirilmesi istendi. Sorumluluk yüklendi.” Şeklinde konuştu.

Barolardan çok rahatsızlar

Denizli Baro Başkanı Av. İlhan konuşmasında, Türkiye genelindeki bütün baroların gelişmelerden rahatsız olduklarını dile getirerek; “Barolar her zaman adaletin, hakkın ve halkın yanında oldular, 81 il Baro başkanları benim gibi, nerde bir hukuksuzluk var, nerde bir halk sorunu var ise, hep halkın yanında yer aldı. Sizlerde bilirsiniz ki, Avdan’ da ilk biz dik duruşumuzu gösterdik ve yapılmak istenilen uygulamayı Avdan’ da geri püskürttük. Dalaman çayının kirliliği ile ilgilenen Denizli barosu vardı. Sarayköy’de jeotermalde  baroların bu varlığından rahatsız oldular. Bu yüzden baroların içini boşaltmak istediler. Kendileri gibi pozisyon alan barolar birliği başkanlığını istedikleri gibi evirmek ve yönlendirmek adına avukatlık sistemi değiştirdiler. “ dedi.

Neden bunu getiriyorlar ?

Açıklamasında, “İstedikleri baroları oluşturmak adına bunu yapıyorlar. Sayısı beş bini geçen barolarda iki bin kişi ayrılıp bir baro kurabiliyor. Ama üç büyük şehir dışında kimse barolarından ayrılmadı. Diyerek, “İstanbul Ankara ve İzmir’de barolar oluşturmaya çalıştılar ancak Ankara’da beceremediler, kuramadılar kurucular ne yaptı biliyor musunuz?  İstanbul’da zoraki kamu avukatlarından bir baro kuruldu.  Bu baronun ilk iş bir siyasi parti genel başkanına gidip, A partisi başkanına gidip icazet aldık deyip fotoğraf verdiler. İşte biz bunlar için yürüdük. Biz hiçbir siyasi oluşumdan icazet almadık.” Diyerek, tepkilerinin ve hareketlerinin haklı olduğunu belirtti.

Metin Feyzioğlu Bizi Temsil Etmiyor

Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan, Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu’nun son gelişmeler karşısında, avukatlar ile birlikte olmadığını, bu bir nevi kendilerini ret etmek olduğunu belirterek, “Barolar başkanı bize 4 Aralık Cuma günü görüş bildirmemizi istiyor. Mesai bitimine az bir zaman kala, pazartesi görüşünüzü bildirin diyor. 7 Aralık’ta görüşlerinizi verin diyor. Hazırlanacak hukuk reformunda bildirelim diyor. Bunun sakın bize bir şey vermeyin anlamı taşıdığını hepimiz biliyoruz. Biz baro başkanları olarak bunu kabul etmiyoruz. Hukuk kaygısında olan bir hükümetin, barolar başkanını yanında tutarak bizim hukuk sistemimizi Avrupa standartlarında ve barolar yanlarında gibi göstererek dışarı karşı barolar bizim ile beraber görüntüsünü vermek istiyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.” Dedi.  

Denizli Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan’ın açıklamalarının video linki şöyle;

https://www.youtube.com/watch?v=Dg3m9SSbo2Q