SURİYEDE SAVAŞAN DEAŞLI İLİMİZDE YAKALANDI

SURİYEDE SAVAŞAN DEAŞLI İLİMİZDE YAKALANDI

Suriye’de savaşan ve ilimize gelerek saklanan El Kaide ve Deaş üyesi iki militan, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tizi çalışmaları sonucu yakalandı. Birisi Türk, diğeri Irak vatandaşı olan teröristler,…

Suriye’de savaşan ve ilimize gelerek saklanan El Kaide ve Deaş üyesi iki militan, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tizi çalışmaları sonucu yakalandı. Birisi Türk, diğeri Irak vatandaşı olan teröristler, sorgullaından sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İlimizde, Terör. Hırsızlık gibi  toplumu huzursuz eden asayış olaylarında sanıklara göz açtırmayan Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu kez yaptıkları titiz çalışmaların sonucunda belirledikleri hücre evinde saklanan, Birisi Iraklı iki teröristi yakalayarak adalete teslim etti.

Konu hakkında emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada. “İlimiz genelinde Terör örgütlerine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; DEAŞ ve EL KAİDE Silahlı Terör örgütü içerisinde Suriye Ülkesinde faaliyet gösterdikten sonra illegal yollardan ülkemize giriş yaparak Hücre Evlerinde saklandıkları ve ilimize geldikleri tespit edilen şahısların kaldıkları adreslere Adli mercilerden alınan arama kararlarına istinaden gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar neticesinde (2) şüpheli şahıs yakalanmış, şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda bir çok sayıda dijital materyaller ele geçirilmiştir. Adli makamlara sevk edilen EL KAİDE üyesi Türk vatandaşı ile DEAŞ üyesi IRAK vatandaşı olduğu anlaşılan (2) şahıs tutuklanmıştır.” Denildi.