Süleyman Eryiğit : Yapılanlar Kabul Edilemez

Süleyman Eryiğit : Yapılanlar Kabul Edilemez

KESK ‘e bağlı Haber-Sen Denizli Şubesi, pandemi sürecinde PTT emekçilerini sorunları ve sürgünlerle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi

KESK ‘e bağlı Haber-Sen Denizli Şubesi, pandemi sürecinde PTT emekçilerini sorunları ve sürgünlerle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “Bu asla kabul edilemez” denildi.

Basın açıklamasını okuyan Ege Bölge Şube Yönetim Kurulu Üyesi  Süleyman Eryiğit : 

PTT emekçileri, Covid-19 pandemisi sürecinde kamu çalışanlarına yönelik tedbir alınması amacıyla çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri kapsamına alınmamalarına rağmen haftanın yedi günü gece geç saatlere kadar çalışarak milyonlarca yurttaşa hizmet üretmişlerdir. Ancak bu çalışmanın ve emeğin karşılığında ödüllendirilmesi gereken PTT emekçileri sürgün edildiğini belirten Eryiğit :

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve pandemiye karşı tedbirlerin hayata geçirilmesini talep eden emekçilerin sürgünü insanlık suçudur. Bu durum, sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbedir, bu asla kabul edilemez! Emekçilerin taleplerini dillendirenlerin ve sendikal mücadele yürütenlerin sürgün edilmesi, diğer emekçilere de verilen bir mesajdır: 'Size verilenle yetinin, fazlasını istemeyin, yoksa siz de sürgün edilirsiniz!' Mesaj gayet açıktır: Anayasal hak olan sendikal örgütlenme özgürlüğü engellenmek istenmektedir.

Pandemi sürecinde evinde bulunan yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun emek harcayan emekçilerinin sürgün edilmesi, yalnızca PTT çalışanlarının sorunu olarak algılanmamalıdır. PTT emekçilerinin taşıdığı her gönderinin yanında alın teri, özveri ve sevgi vardır. Pandemi sürecinde Sendikamız tarafından verilen mücadele; her gönderiye eklenen alın teri, özveri ve sevginin yanına virüsün de eklenmemesi içindir. O nedenle bu mücadeleye, toplumun her kesimi tarafından destek sağlanmalıdır."

BU ASLA KABUL EDİLEMEZ !

 “Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan Sendikamız HABER-SEN, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele etmiştir; bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir" diyen Eryiğit, "Özelleştirmeye, güvencesiz ve esnek çalışmaya, performans sistemine, liyakatsız atamalara yani çalışma hayatında iş barışını bozan tüm uygulamalara karşı sesini yükseltmiştir; bundan sonra da güçlü biçimde itirazını sürdürecektir

Bugün burada bir kez daha yüksek sesle ifade etmek istiyoruz: Yöneticilerimize ve üyelerimize dönük yapılan bu işlemler sürgündür ve tüm PTT çalışanlarına bir gözdağı niteliğindedir. Buradan PTT Genel Müdürlüğünü uyarıyoruz: Türkiye’nin dört bir tarafından başlatacağımız yürüyüşle Ankara’da PTT Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi gerçekleştireceğiz. PTT Yönetimi insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmelidir. Sürgün kararları derhal iptal edilmelidir. Sürgün kararları iptal edilene kadar tüm meşru haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.Tüm emekçileri ve Türkiye kamuoyunu bu demokratik ve meşru taleplere destek olmaya çağırıyoruz. ‘ dedi.