Suçlulara Göz açtırılmıyor

Suçlulara Göz açtırılmıyor

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla ilgili etkin çalışmalar yapan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta yaptıkları operasyonlarda çok sayıda kaçak ürün yakaladı

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesi ekipleri, geçtiğimiz hafta yaptıkları operasyonlarla çok sayıda kaçak ürün ele geçirirken,  yakalanan şahıslar hakkında da adli işlem yaptı. 

KAÇAK TÜTÜNE GEÇİT YOK

Emniyet Müdürlüğü küçükçılık şube ekipleri, Denizli C. Başsavcılığından alınan talimatlar ile yaptıkları operasyonlarda, geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde, ilimiz genelinde “Tütün ve Tütün Mamulleri ile Alkollü İçki Kaçakçılığı” suçlarının önlenmesi amacıyla her türlü kaçak ürün satışının engellenmesine yönelik 4 ayrı operasyon yaptı. Bu operasyonlarda 5 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheli şahıs hakkında “5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet Suçu” kapsamında adli işlem yapıldı. Yapılan operasyon ve aramalarda; 124.140 adet sarma sigara, 11.400 adet makaron, 88 kilogram kıyılmış tütün, 171 paket sigara, 34 paket sigara sarma kağıdı ve 6 adet pipo tütünü ele geçirildi.

3 EMTİA KAÇAKÇISI YAKALANDI

Yine Kaçakçılık şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda Cep telefonu, kulaklık, şarj aleti gibi emtiaları satmaya çalışan şüphelileryakalandı.

Konu hakkında yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde “Emtia Kaçakçılığı” suçunun önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen 3operasyonda, 3)şüpheli şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şüpheli şahıslar hakkında “5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet Suçu” kapsamında adli işlem yapılırken; operasyon ve aramalarda 19 adet kaçak cep telefonu, 13 kablosuz kulaklık, 13 adet şarj aleti, 4 adet elektronik sigara, 12 adet elektronik sigara aparatı ele geçirildi.

KAÇAK KAZI YAPARKEN YAKALANDILAR

Öte yandan, geçtiğimiz hafta içerisinde kaçak kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı. Emniyet Müdürlüğü’nden konu hakkında yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz hafta yapılan çalışmalar neticesinde, ilimiz genelinde “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet” suçunun önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonda, arazide kaçak kazı yaptıkları esnada 4 şüpheli yakalanmıştır. Yakalanan şüpheli şahıslar hakkında “2863 Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet” kapsamında adli işlem yapılmış, yapılan operasyon ve aramalarda; 5 adet kaçak kazı malzemesi ele geçirilmiştir.” Denildi.

Olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturmanın devam ettiği belirtildi