Suçlulara Göz açtırılmıyor

Suçlulara Göz açtırılmıyor

Son zamanlarda arta kaçakçılık ve uyuşturucu satıcılığı ile ilgili istihbari çalışmaları değerlendiren Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilimizde faaliyet gösteren kaçak alkol ve uyuşturucu…

Son zamanlarda arta kaçakçılık ve uyuşturucu satıcılığı ile ilgili istihbari çalışmaları değerlendiren Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilimizde faaliyet gösteren kaçak alkol ve uyuşturucu satanlara operasyon düzenlendi. Çok sayıda kişi yakalandı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Denizli Emniyet Müdürlüğü. “İl Geneli Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Uyuşturucuya Yönelik icraatları konusunda Denizli C. Başsavcılığından alınan talimatlar ile; geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde; ilimiz genelinde Tütün ve Tütün Mamulleri ile Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Emtia (Eşya) Kaçakçılığı suçlarının önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen 6 ayrı operasyonda, (6) şüpheli şahıs yakalanmış, yakalanan şüpheliler hakkında 5607 sayılı kanun kapsamında adli işlem yapılmıştır.

Yapılan operasyon ve aramalarda; 48.000 Adet Kaçak Makaron, 7.400 Adet İçi Tütünle Doldurulmuş Kaçak Sigara, 1.648 adet kaçak cinsel içerikli ürün, 149 Litre Kaçak/Sahte Alkol, 93 Adet ve 1 Litre Alkol Üretim Malzemesi ele geçirilmiştir.” Denildi.

Dolandırıcılar ve Sahteciler de yakalandı

Bu çalışmalar sırasında aramaları ve tutuklamaları bulunan bazı kişilerinde yakalandığını belirten Emniyet Müdürlüğü, nitelikli dolandırıcılıktan ve resmi belgde sahtecilik yapan kişilerinde yakalandığını belirterek, “Yapılan çalışmalar neticesinde; ilimiz genelinde kaçakçılık konuları ile ilgili olarak haklarında yakalama emri bulunan ve aranan şüphelilerin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde; Nitelikli Dolandırıcılık suçundan hakkında 3 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs yakalanmış, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. Yine Resmi Belgede Sahtecilik Dolandırıcılık suçundan hakkında 3 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan (1) şahıs yakalanmış, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır” açıklamasını yaptı.

Uyuşturucu Satanlara Göz Açtırılmıyor

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar neticesinde çok sayıda uyuşturucu, uyuşturucu hap ele geçirirken, 12 şüpheliyi de yakaladı.

Konu hakkında Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde; ilimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve kullandığı tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar da; (12) şüpheli şahıs yakalanmış, şahısların araçlarında, ikametlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda; 294 gram esrar maddesi, 119 gram eroin maddesi, 26 gram metamfetamin maddesi, 1065 birim sentetik kannabinoid maddesi, 451 adet sentetik ecza hap, 2,7 gram sentetik kannabinoid maddesi, 2 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 5 adet mermi, Uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen 2.665 TL para ele geçirilmiştir.

“Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan adli makamlara sevk edilen (12) şüpheli şahıstan (8) şüpheli şahıs tutuklanmıştır.

Ayrıca; haklarında “uyuşturucu madde” suçlarından yakalama emri bulunan  (19) şüpheli şahıs yakalanmış, adli mercilere sevk edilen şahıslardan (3) şüpheli  şahıs tutuklanmıştır” denildi