Sokakta Satranç var

Sokakta Satranç var

TSF'nin " Sokakta Satranç Var" etkinliklerine Denizli satranç kulüplerinden büyük destek

TSF'nin " Sokakta Satranç Var" etkinliklerine Denizli satranç kulüplerinden büyük destek.

Dr. Metin sürmeli satranç spor kulübü, Denizli Çotanak satranç kulübü, Önay satranç kulübü ve Denizli satranç İhtisas spor kulübü  11 eylül 2017 pazartesi saat 17:00 ile 20:00 arasında sokakları satranç alanlarına dönüştürdü.

Dr. Metin sürmeli satranç spor kulübü başkanı İsmail Sarı

Satrancın yaygınlaşması, geliştirilmesi ülkemiz geleceği açısından gereklidir. Herkesi satranç oynamaya, öğrenmeye çağırıyoruz.

Genç yaşlı herkes birlikte satranç oynadı. Satranç konuştu. Kulüplerimizin birlikte düzenlediği etkinlikte üç saat süresince Denizli satranç oynadı. Sokaklarda satranç vardı. Etkinlige Forum Çamlık yönetimi destek verdi. Kulüpler satranç oynayan çocuklara Atatürk portreli kırmızı beyaz balon dağıttı. Halkımızın büyük ilgi gösterdiği etkinlikle gelen deha TV spor müdürü Hakan Çakır çocuklarla satranç sohbetleri yaptı. Denizli satrancinin gelişebilmesi tabana daha fazla yayılması ile, üst düzey eğitimlerin kulüplerin önderliğinde programlanması ile, yerinde eğitim ile, satrancın yer yaşa yayılması ve satrancın yaşam boyu Spor içinde yer alması ile ve herşeyden önemlisi yerel yönetimlerin ve kurumsal şirketlerin satranç sporuna verecekleri destek ile mümkün olabilecektir. 

Denizli bugün sokakta satranç oynadı... Satranç bireyin; ileri düşünme tekniğinin geliştirilmesi, bireyin odaklanma gücünün artması, belirli bir plan içinde davranmasını, sabırlı olmasını, sosyalleşmesi, dikkatli olmasını sağlar.