Sivil Toplum Medya Buluşmaları Denizli ile devam etti

Sivil Toplum Medya Buluşmaları Denizli ile devam etti

Sivil Toplum Medya Buluşmaları Denizli ile devam etti

(İHA) - Denizli'de İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün desteği ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) tarafından 'Sivil Toplum Medya Buluşmaları' programı düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Melek Sözkesen Konferans Salonu'nda Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Ticaret Odası işbirliğinde gerçekleştirilen programa Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Ahmet Uzun, Basın İlan Kurumu Müdürü Abdullah Güler, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Müdürü Sefa Altıntaş, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Güven, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile gazeteciler yoğun ilgi gösterdi.

Programın açılışında konuşan TİMBİR Denizli Temsilcisi Haşim Nebioğulları, "Sivil toplum Medya buluşmalarının 4 ayağından biri olan Denizli programına hoş geldiniz. Türkiye'nin yüzyılında güçlü bir Türkiye'yi, sivil toplum kuruluşlarımızın ve dördüncü kuvvet olan en güçlü denetleme organının medya olduğunu herkes kabul etmektedir. STK'larımızın ve medyanın daha da güçlenerek projeler üreterek kendi ayakları üzerinde durabileceği, fikri hür kalemin ve özgür basın mensuplarının artmasını temenni ediyor, sivil toplum medya ortak çalışmalarının artarak güçlenerek devam etmesini ümit ediyoruz. Programımıza tekrardan hoş geldiniz, saygılar sunuyorum“ dedi.

“Projelerimizi yereldeki temsilcilerimizle birlikte yürütüyoruz”
TİMBİR'in faaliyetlerine ilişkin hazırlanan kısa film gösterimin ardından kürsüye gelen TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, "Denizli'den çok memnunuz, burada çok iyi ağırlanıyoruz. Tekstil ve turizmde öncü olan bu kent, Ege'nin incisi konumundadır ve yaklaşık 1000 internet sitesiyle faaliyet gösteriyoruz. 30 yıldır sivil toplum kuruluşlarında görev alıyoruz ve gazetelerle, televizyonlarla milyonlara ulaşan bir sistem içindeyiz. En büyük güç, sivil toplum kuruluşlarıdır. Sivil toplum işleri genel müdürlüğüne gittiğimizde bu oluşuma karar verdik ve sivil toplumla medyayı bir araya getirdik. Geçen yıl 7 ilde bulunmuştuk, bu yıl da 7 ilde sivil toplum medya buluşmalarını düzenliyoruz. Cuma günü Sinop'ta devam edeceğiz. STK'ların daha fazla medyada yer alması için çalışmalar yapıyoruz ve gazetecilerle sivil toplum örgütleri arasındaki ilişkiyi nasıl geliştirebileceğimizi tartışacağız. Projelerimizi yereldeki temsilcilerimizle birlikte yürütüyoruz ve kesinlikle yerelde çalışmayı tercih ediyoruz. Bugün uzmanlarımız ve üniversite hocalarımızla bir araya geleceğiz. Bundan sonra, inşallah sivil toplum örgütleri ve medya arasındaki ilişkinin daha da güçlenmesini diliyorum" dedi.

“STK ve medya demokrasinin işleyişi açısından önemli”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Ahmet Uzun ise "Sivil toplum ve medya, demokrasinin işleyişi için kritik bir kurumdur ve bu iki kavram arasında güçlü bir ilişki kurulması gereklidir. Halkın bilinçlendirilmesi açısından büyük önem taşır. Biz İletişim Başkanlığı olarak bu ilişkiyi destekliyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

“Türkiye'de 17. sıradayız”
Denizli'nin dernek yapılanması hakkında bilgiler aktaran İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sefa Altıntaş da "Bugün birçok etkinlik düzenlenecek ve medyada yer alacak. STK'ların sesini duyurabilmesi için medya çok önemlidir. Biz işbirliğini arttırma amacındayız ve tüm kuruluşlarımıza daha iyi hizmet için kendimizi sürekli yeniliyoruz. Modern Türkiye'nin çağdaş hedefleri doğrultusunda çalışan tüm STK'lara teşekkür ediyorum. Türkiye'de 1141 dernek bulunmakta ve bu konuda 17. sıradayız. Daha güçlü bir Türkiye için panelin verimli geçmesini diliyorum" dedi.

“Panelin verimli geçmesini diliyorum”
Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelin moderatörlüğünü yapan Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Soylu, Bu gün bizim için önemli bir gün. Seçkin davetlileri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de STK sayısı yaklaşık 185 bin civarındadır. Dernek, vakıf ve kooperatifler bu sayıya dahildir. Çok sayıda STK bulunmaktadır. İnternet medyasının şeffaf ve güvenilir içerik üretmesi son derece önemlidir. Bunun sağlanabilmesi için farklı kurum ve kuruluşların bir araya gelmesi büyük önem taşır. STK ve medya arasında ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bu panelin verimli ve etkili geçmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından panele geçildi. TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, “Kişisel verilerin korunması ve telif” konusunda konuşurken, Pamukkale Üniversitesi Kurumsal İletim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Eylin Aktaş “STK'larda iletişim”, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Soylu, “Sivil Toplum Kuruluşları Etkin Sosyal Medya Kullanımı“, Güvenli İnternet Medya Merkezi Başkanı Av Cüneyt Altırparmak, “Sivil Toplum Kuruluşları Basın, Medya İletişimi”, Gazeteci BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar, “Sosyal Medya-İletişim” konularında sunum gerçekleştirdi.