ŞEVKAN,”GEREKEN YAPILACAKTIR”

ŞEVKAN,”GEREKEN YAPILACAKTIR”

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, kamuoyunda büyük yankı bulan “Kumar oynama” haberinin ardından açıklama yaparak, “Kamuoyu vicdanında yara açan bu olay hakkında gereken yapılacaktır” dedi.

Denizli’de 15 Şubat'ta Acıpayam Belediyesi personelleri ile ilçenin çeşitli mahallelerin muhtarlarının Kıbrıs gezisi tepki çekmişti. Muhtar ve personellerin kumar oynadığı fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından Acıpayam Belediyesinden ilk resmi açıklama geldi. Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, gezinin belediye ile alakasının olmadığını, Kıbrıs'a giden 2 belediye personeli hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

Belediye Başkanı Hulusi Şevkan tarafından yapılan açıklamada, gezinin belediye ile ilgisinin olmadığına dikkat çekildi. Şevkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

KAMU VİCDANI YARALANMIŞTIR

Geçen hafta içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gezisine katılan muhtarlarımız, muhtarlardan sorumlu müdürümüz ve belediyemizde çalışan 2 taşeron personelimiz ile ilgili basında çıkan haberler üzerine cevabımızdır.;

Konunun gerçeği şudur;Söz konusu olayı bazı muhalif kişiler tarafından kamuoyuna yanlış bilgi olarak aktarıldığını üzülerek öğrendim. Acıpayam Belediyesi Kurumu olarak bu gezi ile ilgili hiçbir maddi katkımız yoktur. 15 Aralık 2022 tarihinde muhtarlarımızın hür iradeleri ile  kendilerinin planladığı organizasyon için "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile randevuları kendilerinin aldığı için, kişilere saygısızlık olur”  düşüncesi ile kendileri randevularına gitmeye karar vermişlerdir.

Burada bana verilen bilgilerle ilgili bu konuda Devlet terbiyesi neticesinde ismini söylemiyorum. Bu konuyla ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendirdikleri içinde yaptıkları ahlaksızlıktır. Konuyu saptırarak bu duruma getirenlerle hem bu dünyada, hem de öteki dünyada hesaplaşacağım. Ve ben vaktimi bütün mesaimi Hatay bölgesinde depremzede kardeşlerimize destek olmakla uğraşırken, meydanı da boş bırakmayız. (Bugüne kadar birçok araç gereç, personel ve 26 tırımız Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş bölgemize gönderildi. Yardımlarımız devam etmektedir. Depremzedelerle benim acım çok büyükken bunu siyasi boyuta taşıyan muhalif vekillerimizin basında kendilerinin yaptığı yorumları ve paylaşımları şiddetle kınıyorum. Hiçbir zaman kaybetsem de insani değerlere sırt dönmeyiz.

GEREKEN YAPILACAKTIR

Anlatılanlara göre ise orada resim çekilmesinin yasak olmasına karşın, cep telefonu ile gizlice bir arkadaşımız resimler çekerek, bazı kişilere servis etmiştir. Konu da buradan çıkmıştır. Hem Belediyemizin adı geçmesi hem de komplo kurulması konusu savcılığa bildirilmiştir.

Söz konusu o günlerde 16 Şubat tarihinde biz teknik arkadaşlarımız ile 2 gün boyunca Hatay bölgemizde ekiplerimiz ile beraberdik. 18 Şubat Cumartesi sabaha karşı Acıpayam’a döndük. Ve hazırlanmakta olan deprem bölgesine gidecek olan tırlarımızı arkadaşlarımız ile birlikte yükleyerek yolcu ettik.

Aynı gün içinde şiddetli öksürük, genel vücut ağrıları ve yüksek ateşle eve gittim. Tedavime başlandı. Pazar günü de hastaneye yattım. Covid ihtimaline karşı testler yapıldı. Sonuç çıkana kadar insanlardan uzak kaldım. Sonuç negatif çıkıp kendime gelince bu işin üzerinde bizzat kendim durdum. Elbette öyle bir mekânda bulunmaları milletçe hatta tüm insanlık olarak derin acılar yaşadığımız bugünlerde son derece kamu vicdanını yaralamıştır. Kesinlikle normal görmüyorum. Bunun için yetkisi bende olan personellerim ile ilgili gerekli yasal işlem başlatılmıştır.”

BAŞKANDAN ÖZÜR DİLEDİ

Muhtar ve personellerin kumarhanede çekilen fotoğraflarını çektiği iddia edilen şahıs Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan’nın makamına gelerek özür diledi.