Şehit Sayısı 14'e Yükseldi

Şehit Sayısı 14'e Yükseldi

Kayseri’de sabah saatlerinde bombalı araçla gerçekleştirilen ve çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüsün hedef olduğu saldırıda şehit sayısı 14'e yükseldi. Saldırıyla ilgili gözaltı sayısı…

Kayseri’de sabah saatlerinde bombalı araçla gerçekleştirilen ve çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüsün hedef olduğu saldırıda şehit sayısı 14'e yükseldi. Saldırıyla ilgili gözaltı sayısı da 15'e yükseldi.

Kayseri'de Çarşı iznine çıkan askerlerimizi taşıyan otobüsün hedef alındığı Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45'te bomba yüklü bir araçla, intihar saldırısı gerçekleştirildi. TSK'dan yapılan açıklamada 14 askerin şehit olduğu, 48 personelin yaralandığı bildirildi. Başbakan Yıldırım, "canlı bomba saldırısı" ifadesini kullanırken İçişleri Bakanı Soylu, 6'sı ağır 55 yaralanın tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Konu ile ilgili ilk açıklamayı Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, hastane ziyareti sırasında yaptı. Vali Kamçı açıklamasında “Maalesef şehit sayımız 14'e yükseldi. Diğer yaralılarımızın durumu gayet iyi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor" dedi.

Olayın duyulmasından sonra Devlet erkanı, bütün programlarını ertelerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kayseri’ye giderek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra burada bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sabah saat 08.45 sıralarında Talas Bulvarında Zincidere Komando Tugayı'ndan çarşı iznini kullanmak için iki otobüsle yola çıkan erlerin, hain terör saldırısı ile karşı karşıya kaldığını ve 13 askerin şehit olduğunu” belirterek, “Özel halk otobüsünü durduran ve o esnada da araçtaki bombalı düzeneği patlatan teröristin kimliği belirlenmiş durumda. Şu an 7 kişi gözaltında, 5 kişi de aranıyor. Şu anda hastanelerimizde 56 yaralımız var. Bu 56 yaralımızın 12'si yoğun bakımda. 4'ü ağır" diye konuştu.

CANLI BOMBA PKK'LI

Hain saldırıyı gerçekleştiren teröristle ilgili çalışmalarda önemli bilgilere ulaşıldı. Saldırıyı düzenleyen teröristin PKK'lı olduğu, üzerinden sahte kimlik çıktığı ve gerçek kimliğinin belirlendiği belirlendiği bildirildi. Terör örgütü PKK'da 'Çektar' ve 'Botan' kod adlarını kullanan teröristin tüm bağlantıları tek tek ortaya çıkarılıyor

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan olayın ardından olay meydanında yapılan araştırma ve  soruşturmalardan sonra gözaltına alınanlar oldu. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının saldırıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısının 15'e çıktığı belirtildi.

ŞEHİTLERİMİZİN VE YARALILARIMIZIN İSİMLERİ ŞÖYLE:

Kayseri'de bu sabah teröristlerin çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 13 asker ile yaralanan 56 kişinin kimlikleri belirlendi. DHA muhabirlerinin Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aldığı bilgilere göre şehitlerin ve yaralananların isimleri şöyle:

ŞEHİTLERİMİZ:

Yunus Emre Duran, Abdülsamet Özen (Kocaeli), Kamil Tunç (Afyon Karahisar) Hasan İlhan (Denizli), Kenan Döngel (Zonguldak), Mustafa Cihan, Fehmi Barçın, Raşit Yücel (Kocaeli), Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak, Göksel Ağaçyetiştiren ve kimliği belirlenemeyen bir asker.

YARALILAR:

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavide olanlar Adem Avcı, Arif Özkara, Bayram Özdemir, Caner Kavalcı, Ercan İnan, Erdal Köse, Fatih Körpe, Ferdi Çatal, Gökhan Keskin, Hakan Şimşek Yakar, Halit Kapullu, Hamit Eroğlu, Hasan Hamza Şolt, Hidayet Canpolat, Hüseyin Avcı, İlker Bal, İlyas Akman, İsmail Hakkı Öner, Kamil Yemez, Kubilay Şimşek, Mehmet Gül, Mehmet Kılıç, Mertcan Uzun, Mesut Yaşar, Mevlüt Avcıoğlu, Mustafa Genç, Mustafa Uçar, Nasuh Yıldırım, Recep Güney, Semih Yılmaz, Serdar Çiçekli, Süleyman Sancar, Şakir Karayel, Tolga Öğütlü, Ufuk Uysal, Yasin Memiş, Yasin Sezeyan, Yunus Emre Kurnaz, Yunus Ertaş, Yusuf Ergün, Semih Yılmaz, Mevlüt Kimsesiz, Kayhan Uluhan, Muhammet Yaşar, Sami Güler, Berat Yılmaz, Ali Kuşçu, Orhan Ölmez, Furkan Özlü, Adem Kamsız, Recep Genç ve Mehmet Emin Uygur. Ahmet Gün, Mehmet Taşdelen, Recep Coşkun, Gökhan Çelik.

BAKAN SOYLU’DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Soylu olayın araştırılmasının sürdürüldüğü öğleden sonra ikinci bir açıklama yaptı. Soylu açıklamasında, "Özellikle şunun altını çizmek istiyorum. Terör bizim kararlılığımızı yıkmaya yetmeyecek. Vatandaşlarımızın bu konudaki hissiyetlerini anlıyorum. Kayseri'de teröre karşı verilen ortak tepkinin ne anlama geldiğini anlıyoruz. Yapmamız gereken inancımıza göre sükunetimizi ve bu konuda güvenlik kuvvetlerimizin devletimizin hükümetimizin topyekün yapacağını takip edin. İçimiz yanıyor ve bu evlatlar için, bu kardeşlerimizin şehadete yürümesi ülkemizi, insanlarımızı büyük bir acıyla karşı karşıya bırakıyor. Sabah gerçekleşen saldırıda kimliği belli olan 13 şehidimiz adli tıpa intikal etmiş durumda, 1 şehidimiz de üniversite adli tıpında. 14 şehidimiz var. Toplam 56 yaralımız var, 12'si yoğun bakımda. Bakanlarımız hastaneleri ziyaret ettiler. Olayla ilgili tüm soruşturmalar devam ediyor." Dedi.