ŞEHİT HALİL İÇİN MEVLÜT OKUTULDU

ŞEHİT HALİL İÇİN MEVLÜT OKUTULDU

1995 yılında Tunceli Gemişgezek mevkiinde Terör örgütü ile girişilen silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma er Halil Varol için, ailesi Beyağaç ilçesi Yeniçeşme köyünde mevlüd-ü Şerif okuttu.…

1995 yılında Tunceli Gemişgezek mevkiinde Terör örgütü ile girişilen silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma er Halil Varol için, ailesi Beyağaç ilçesi Yeniçeşme köyünde mevlüd-ü Şerif okuttu. Çok sayıda kişinin katıldığı mevlid-i Şerifte Beyağaç Kaymakamı, Beyağaç Jandarma komutanı, Beyağaç Belediye Başkanı ve Kale Belediye Başkanlarından İsmail Yarımca ve Kapuz’lu şehid Halil İbrahim Arılık’ın babası Turan Arılık’ta hazır bulundu.

 Beyağaç ilçesi Yeniçeşme köyünden şehid Halil Varol için ailesi Pazar günü evlerinde bir mevlidi Şerif okuttu. Köy halkı başta olmak üzere, çok sayıda kişinin katıldığı Mevlitte Kale eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Beyağaç Kaymakamı, Beyağaç Belediye Başkanı da hazır bulundu.

6 Şubat 1995 tarihinde Tunceli ilinin Gemişgezek mevkiinde Terör örgütü PKK ile girişilen çatışmada şehid düşen Halil Varol memleketi Beyağaç ilçesi Yeniçeşme köyünde toprağa verilmişti. 1995 yılından bu yana ailesi tarafından her yıl mevlid okutulan Şehid Halil için, bu yıl da mevlid okutuldu.

Oğullarının hatırasını yaşatmak için her yıl mevlid-i Şerif okutan Halil Varol’un babası Abdülkadir ve annesi Peri  hanım, oğullarının hatırasını yaşatmak için çaba sarfettiklerini belirtirken; Bölgenin şehitlerinin hatırasına bir kitap hazırlatan ve her yıl şehid evine ve mezarına asılan bayrakları temin eden Kale eski belediye başkanı İsmail Yarımca’da mevlüde katılmanın kendileri açısından bir manevi borç olduğunu kaydederek “Allah rahmet eylesin. Şehitlerimiz bu vatan için canlarını verdiler.  Onlara ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Allah mekanlarını cennet eylesin” dedi.