ŞEHİDİMİZİ TEKBİRLE UĞURLADIK

ŞEHİDİMİZİ TEKBİRLE UĞURLADIK

Kayseri’de bölücü terör örgütünün bomba yüklü araçla düzenlediği hain saldırıda şehit düşen Aslen Çal Bayıralan mahallesinden olan ve merkez Hacıkaplanlar mahallesinde ikamet eden şehit Komando…

Kayseri’de bölücü terör örgütünün bomba yüklü araçla düzenlediği hain saldırıda şehit düşen Aslen Çal Bayıralan mahallesinden olan ve merkez Hacıkaplanlar mahallesinde ikamet eden şehit Komando Er Hasan İlhan için yaklaşık 30 bir kişi Çınar Meydanı’na akın etti. Binlerce insan tekbirlerle ve gözyaşlarıyla şehidini uğurladı.

Denizli, Kayseri’deki terör saldırısı sonucu şehit verdiği Hasan İlhan için Çınar Yeni Cami’de yapılan cenaze töreni için akın etti. Yaklaşık 30 bin kişinin bulunduğu törende, tekbirler ve gözyaşları arşa ulaştı. Binlerce insan cenaze töreninden sonra Asri mezarlıktaki şehitliğe kadar yürüdü. 

Dün akşam saatlerinde uçak ile Kayseri’den Denizli’ye getirilen komando Hasan İlhan’ın cenazesi  önce son kez Hacıkaplanlar Mahallesi 736/2 sokaktaki evine bayrağa sarılı tabut içinde getirildi. Şehit İlhan’ın son kez baba ocağına getirilmesiyle baba Süleyman İlhan, Anne Hanife İlhan ve 19 yaşındaki kardeşi Fatih İlhan gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra baba evinden alınan cenaze, Delikliçınar yeni camiye getirildi. Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sırasında  binlerce Denizlili şehit askeri son yolculuğuna uğurlamak için toplandı.

Cenaze namazına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vali Ahmet Altıparmak,  Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 11'inci Komanda Tugay Komutanı Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Ege Ordu Kurmay Başkanı Özgür Nuhun, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Baro Başkanı Müjdat İlhan, askeri mülki erkan, Siyasi Parti il başkanları, şehidin ailesi, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazının ardından cenaze namazı için saf tutan binlerce Denizlili, şehidine dua etti. Tekbirler getirdi. Cami bahçesi ve Çınar meydanı tamamen dolup taşarken, gözyaşlarına boğulan insanlar tekbirler arasında şehitlerinin ardından yürüyüşe geçtiler.  Asri mezarlığa kadar yürüyen insanlar oldu.  Şehit Komando asker Hasan ilhan, Asri Mezarlık’taki Şehitlik’te toprağa verildi.

Öte yandan, Tavaslı eğitimcilerden Öğretmen Muhammed Korkmaz, bölgesindeki şehitleri için yazdığı şiir gibi, bir şiir de son şehidimiz Hasan İlan için yazdı. Öğretmen Korkmaz’ın sosyal medyada paylaştığı şiiri şöyle:

ŞEHİT HASAN İLHAN


Çarşıya çıktım varamadım,
Anamın hatırını soramadım,
Allah belasını versin hainlerin,
Hayallerim vardı kuramadım.

Kardeşim Fatih on dokuz yaşında,
Anam, babam kendi işinde,
Allah belasını versin hainlerin,
Denizli'mi görmüştüm düşümde.

Çal Bayıralan benim köyüm,
Türk oğlu Türk'tür soyum,
Allah belasını versin hainlerin,
Yıldıramazsınız arşa çıktı ünüm.

Süleyman oğlu Hasan'ım,
Kalleşe kefen biçenim,
Allah belasını versin hainlerin,
Vatan için candan vazgeçenim.

Denizli'm arkamdan ağlama,
Dik dur yürekleri dağlama,
Allah belasını versin hainlerin,
Anam ne olur karalar bağlama.

Kayseri Tugayı'na selam olsun,
Hainler inşallah belasını bulsun,
ŞEHİT KOMANDO HASAN'ım ben,
Sevenlerim Çınar Camisine dolsun.
Muhammet KAHRAMAN