SARIKAMIŞ'TA "BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ" YAŞADIK

SARIKAMIŞ'TA "BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ" YAŞADIK

Sarıkamış faciasının 108. Yıl dönümü sebebiyle Sarıkamış’a giden Dr. Halis Ödel Sarıkamış, Belgesel sunumu yapılacak olan Otelde meydana gelen Asma Tavan çökmesini anlattı.

"Bugün Sarıkamış’ta bir faciadan dönüldü. Sarıkamış Faciasının anlatılacağı görselin sunumunun yapılacağı oteldeki asma tavanın çökmesi sonucu, onlarca kişi yaralandı. O anlarda otelde bulunan hemşerimiz Dr. Halis Ödel, olayları anlattı ve gerçekleri irdeledi.

Dr. Halis Ödel Sarıkamış otel faciasını şöyle anlatıyor; “Sarıkamış faciasının 108. yıldönümü nedeniyle Sarıkamış'tayım. Ankara'dan gelen ortaokul sıra arkadaşım ile dün Kars'ta buluşup Sarıkamış'a geçtik. 108 yıl önce Osmanlı Genel Kurmayının en üst makamlarına "her nasılsa" getirilen Alman general ve subayların sinsi emperyalist oyunlarına kolayca alet olan Enver Paşanın; donarak kırılmasına neden olduğu 90 bin Mehmetciği anmak için buradayız. Tam 108 yıl önce bu günlerde, onların hallerini hissetmeye çalışıp bu olayı daha derin irdelemek için buradayız.

Bugün akşam da Sarıkamış'ta bu askeri felaket üzerine hazırlanmış belgeselin galası için bir otelin salonundaydık. Otele girdiğimizden bir kaç dakika sonra yanımda bukunan Buldan ortaokul yıllarından beri dostluğumuzum sürdüğü arkadaşıma aynen şunu söykedim; BU OTELİ YAPAN İNŞAATTAN SORUMLU KİM İSE, YA DİPLOMASI SAHTE YA DA "IQ SEVİYESİ" İLE İLGİLİ BİR SORUN VAR...

Belgesel gösterimi yapılacak salona ilk girenlerdeniz. Anma etkinlik programında gösterimin 17:30 da başlayacağı yazıyordu. Duyduğumuza göre iki bakan gelecekmiş; belirtilen saatten yaklaşık bir buçuk saat sonra bile iki bakan ortalıkta yoktu!

Biz salonda önden üçüncü sıradaydık, yüzün üzerinde katılımcı vardı.

Bir ara patlama sesi gibi bir gürültü duyduk iki kez; sahne arkasından geldi, birşeylerin düştüğü anlaşılıyordu. Sonra bu gürültüler siddetlendi  ve ağır alçı tavanlar metal aksamları ile birlikte önden arka sıralara doğru çökmeye başladı.

Çığlık seslerine yaralananların bağırışları eklendi. Biz hızla duvar kenarına oradan kapıya yöneldik. Tam kapıya yaklaştığımda benim başıma büyük bir parça isabet etti. Eğilerek ve ellerimi başımın üzerine koyarak salon içinde kapıya ulaşmaya çalıştığimdan bu düşen parçadan yara almadım.

Arkadaşım ise benden yarım dakika kadar sonra dışarı çıktı. Salon dışında onu bekliyordum; içeri tekrar girmeyi düşündüm ancak onun da hemen çıktığını gördüm; birbirimize sarıldık...Sarıkamış askeri felaketinin ki akıl almaz ve hala irdelenmesi, aydınlatılması gereken bir olaydır; 108. Yıldönüm etkinlikleri de bu akşam yaşadığımız küçük felaket TÜRKİYE'NİN DURUMUNU ve HANGİ SEVİYEDE OLDUĞUNUN BİR GÖSTERGESİDİR. BU OLAY DA İRDELENMELİDİR...”

“Dr. Halis Ödel Sarıkamış 7 Ocak 2023)