SAHTE JANDARMALAR YAKALANDI

SAHTE JANDARMALAR YAKALANDI

Tavas ve Çameli ilçelerinde, kendilerine Jandarma süsü vererek dolandırıcılık yapanlar, JASAT tarafından yapılan çalışmalar neticesinde kıskıvrak yakalandı.

Denizli Jandarma Komutanlığı ekipleri, son aylarda meydana gelen faile meçhul hırsızlık ve gasp olaylarını çözmek için harekete geçti. Muğla, Antalya ve Kahramanmaraş Jandarma ekipleri ile birlikte eş zamanlı yapılan operasyonlarda 5 kişilik çete üyesi kıskıvrak yakalandı. Özellikle Tavas ve Çameli ilçelerinde yaşlıları hedef olarak dolandırıcılık yapanlar, titiz bir çalışmanın sonucunda yakalandılar. Üstelik bu çalışmalar sonucunda “dolandırıcılık yapmak için çete kurma” suçu işleyen 5 kişi ele geçirildi.

Konu hakkında Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “FAİLİ MEÇHUL NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK OLAYLARININ AYDINLATILMASINA YÖNELİK OLARAK YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER KAPSAMINDA, TAVAS VE ÇAMELİ İLÇELERİNDE FARKLI TARİHLERDE KENDİSİNİ JANDARMA PERSONELİ OLARAK TANITAN (2) ŞÜPHELİNİN, (2) YAŞLI VATANDAŞIN EVİNDE BULUNAN ZİYNET EŞYALARININ SUÇA KARIŞTIĞINI (410.000 TL DEĞERİNDE), GEREKLİ İNCELEMENİN YAPILMASI İÇİN KENDİSİNE TESLİM ETMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEREK DOLANDIRMIŞTIR.

JANDARMA SUÇ ARAŞTIRMA TİMLERİ (JASAT) İLE TAVAS VE ÇAMELİ İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİNCE YAPILAN DETAYLI VE ISRARLI ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE SUÇ İŞLEMEK İÇİN ÖRGÜT KURAN OLAYIN DİĞER ŞÜPHELİSİ OLAN (3) ŞAHIS TESPİT EDİLMİŞTİR. YAPILAN BAŞARILI OPERASYON SONUCUNDA SUÇ İŞLEMEK İÇİN ÖRGÜT KURAN (5) ŞÜPHELİ YAKALANMIŞTIR. İKAMETLERİNDE YAPILAN ARAMADA DOLANDIRICILIĞA KONU PARA, ZİYNET EŞYASI VE MALZEMELER ELE GEÇİRİLMİŞTİR.

ADLİ MAKAMLARA SEVK EDİLEN TOPLAM (5) ŞÜPHELİDEN (4)’Ü TUTUKLANMIŞ, (1) ŞÜPHELİ ADLİ KONTOROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILMIŞTIR. OPERASYON FAALİYETİ MUĞLA, KAHRAMANMARAŞ, ANTALYA İLLERİ İLE ACIPAYAM, ÇAMELİ VE TAVAS İLÇELERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. DENİZLİ İL JANDARMA KOMUTANLIĞINCA, SUÇ VE SUÇLULARLA MÜCADELEYE ARALIKSIZ DEVAM EDİLECEKTİR” denildi