Rektör Kutluhan Madalyalı Sporcuları Tebrik Etti

Rektör Kutluhan Madalyalı Sporcuları Tebrik Etti

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, katıldıkları turnuvalarda PAÜ’yü başarı ile temsil eden sporcular ve onların antrenörleri ile bir araya geldi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, farklı kategorilerde düzenlenen üniversitelerarası turnuvalarda PAÜ’yü başarı ile temsil eden, madalya ve kupalarla dönen sporcular ve antrenörleri ile PAÜ Rektörlüğü Senato Salonu’nda bir araya geldi. 

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Cantürk’ün de katıldığı görüşmede, madalyalı sporcular ile tanışıp bir süre sohbet eden Rektör Prof. Dr. Kutluhan, sporcuları mücadele azmi ve elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik etti. Farklı turnuvalarda elde edilen başarılı sonuçların, kendilerini ve aynı zamanda tüm Üniversite’yi gururlandırdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, kazanılan madalyaların sayısının, gelecek yıllarda arttırılması adına, gereken ihtiyaçlar noktasında, Üniversite Yönetimi olarak yanlarında olacaklarını hatırlattı. 

Görüşmenin sonunda, şampiyon sporculara başarılarının devamını dileyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sporcu ve antrenörlere günün anısına hediye takdiminde bulundu. Görüşmede ayrıca, Türkiye Üniversitelerarası Karate Turnuvası, Kadınlar Kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olan PAÜ Kadın Karate Takımı ile Türkiye Üniversitelerarası Kick Boks Turnuvası’nda iki farklı kategoride Türkiye 3’üncüsü olan PAÜ Kick Boks Takımı kupalarını Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a takdim etti. 

Erzurum’da 13-19 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen, Türkiye Üniversitelerarası Kick Boks Turnuvası’nda, antrenörlüğünü Doç. Dr. Süleyman Gönülateş’in yaptığı PAÜ Kick Boks Takımı, toplam 6 sporcu ile mücadele ederken, PAÜ’lü sporcular; Derya Kırmızıgül ve Esra Nur Çobanlar altın madalya; Kaan Öz, Yasmin Bouatay, Aleyna Sevimli ve Dilara Kaya bronz madalya kazandı. Altın madalya kazanan Derya Kırmızıgül ve Esra Nur Çobanlar, elde ettikleri bu başarı ile Polonya’da düzenlenecek olan Üniversiteler Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. 

Balıkesir’de 17-20 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Karate Turnuvası’nda, antrenörlüğünü Erdoğan Balık’ın yaptığı PAÜ Karate Takımı, toplam 10 sporcu ile mücadele ederken, PAÜ’lü sporcular; Yağmur İpek, Zeynep Ağbuğa, Naciye Hasyılmaz ve Mehmet Batuhan Özdemir bronz madalya kazandı. PAÜ Kadın Karate Takımı turnuvada Türkiye 3’üncülüğünün de sahibi oldu. 

Ağrı’da 23-27 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Wushu Turnuvası’nda, antrenörlüğünü Doç. Dr. Süleyman Gönülateş’in yaptığı PAÜ Wushu Takımı, toplam 4 sporcu ile mücadele ederken, PAÜ’lü sporcular; Aleyna Sevimli, gümüş madalya; Esra Nur Çobanlar ise bronz madalyanın sahibi oldu. 

Hatay’da 25-28 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Taekwondo Turnuvası’nda, antrenörlüğünü Doç. Dr. Şehmus Aslan’ın yaptığı PAÜ Taekwondo Takımı, toplam 8 sporcu ile mücadele ederken, Mehmet Kaan Şenkuru bronz madalyanın sahibi oldu. 

Türkiye Bisiklet Yol Yarışları kapsamında, 26-27 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen, Gazi Üniversitesi Geleneksel Bisiklet Turnuvası’nda Süleyman Urcu, altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu.