REKTÖR BAĞ, OSB VE DENİZLİ BASKET KONUSUNDA DESTEK SÖZÜ VERDİ.

REKTÖR BAĞ, OSB VE DENİZLİ BASKET KONUSUNDA DESTEK SÖZÜ VERDİ.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derya BALTALI ve Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet TAŞ, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin BAĞ’ı ziyaret ederek çeşitli konularda…

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Derya BALTALI ve Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet TAŞ, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin BAĞ’ı ziyaret ederek çeşitli konularda görüşmelerde bulundular.

Yapılan ziyarette; Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde yer alan PAÜ OSB Semt Polikliniği’ndeki branşların çalışma saatlerinin artırılması, Acil Servis ile Laboratuvar bölümünün tekrar hizmete açılması konusunda görüşmelerde bulundular. 

Uzun süredir gündemde bulunan ve zaman zaman Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında birlikte hareket eden Organize Sanayi Bölgesi ve Üniversitenin sadece teorik değil, uygulamaların yapıldığı Teknokent 2.fazının Organize Sanayi Bölgesinde kurulması konusunun her iki kurumun gündemine alınarak yeniden çalışmalara başlanması konusunda mutabakata varıldı. Teknokent konusunda açıklama yapan Derya Baltalı; “Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi 2023 yılına 500 milyar dolarlık ihracat hedeflerine ulaşılabilmemiz için Üniversite-Sanayi işbirliği çok önemli. Bu konuda Üniversite ile birlikte yeni adımlar atacağız.” dedi.

         Ayrıca; diğer bir konu olan ve Denizli Kamuoyunda sürekli gündemde yer alan Denizli Basket’in yeniden canlandırılarak Basketbol Ligi’nde mücadele etmesi konusunda yapılan görüşmeler neticesinde Rektör BAĞ; “Üniversite öğrencilerimizden başlayarak tüm Denizli halkı bir beklenti içerisinde. Bu konuda bir çok kişi beni arıyor. Bu yüzden basketbol takımının tekrar ligde yer alabilmesi için tüm desteğimizi vereceğiz.” dedi.

         Denizli Basket’in Onursal Başkanı olan Derya BALTALI, Basketbolun yeniden Basketbol Liginde mücadele etmesi konusunda çalışma yaptıklarını belirterek; “Yaptığımız çalışmaları Sayın Rektörümüzle paylaştık. Rektörümüz Denizli Basket’in tekrar lige dönmesi konusunda her türlü desteği vereceklerini belirttiğinden dolayı biz de bu konudaki çalışmalarımızı hızlandıracağız.” dedi.