Otizm dostları, Denizli Otizm Derneği’nde buluştu

Otizm dostları, Denizli Otizm Derneği’nde buluştu

Otistik çocuklar, ebeveynleri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleri, yerel yönetim ve kamu kurumlarından temsilciler 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü için bir araya geldi. 

Denizli Otizm Derneği (DOD) 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri için otizm dostları buluştu.  DOD üye ve gönüllülerinin yanı sıra, Denizli Rotaract Kulübü, Pamukkale Rotary Kulübü ve Mandos Mandolin Dostları müzik grubu üyeleri etkinliğe katıldılar. Denizli Rotaract Kulübü üyelerinin DOD üyeleriyle birlikte otizm farkındalığı için boyadıkları magnetler etkinlikte sergilenirken Mandos grubu da büyük beğeni toplayan bir konser verdi. 

Otizm için kırmızıyı seç sloganıyla, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dernek merkezinde otizm dostlarıyla buluştuklarını ifade eden Denizli Otizm Derneği Başkanı Burcu Bilik, otistikler ve ailelerinin depremin etkisiyle önceki yıllara göre daha zor zamanlar geçirdiğine dikkat çekti. Bilik, şunları söyledi: “Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremin üzerinden 60 günden fazla süre geçmiş olmasına rağmen hala bölgede yaşayan otistik çocuklar ve ailelerinin barınma ve gıda gibi en temel ihtiyaçlara erişiminde bile büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu sıkıntıların çözümü için kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin sorumluluklarını acilen yerine getirmesini bekliyoruz. Sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin de cezalandırılmasını istiyoruz. 

14 Mayıs 2023 seçimleri öncesi siyasi parti temsilcilerine aşağıdaki soruları yanıtlamaları için açık çağrıda bulunuyoruz: Afet bölgesinde yaşayan veya bölgeden göç etmek zorunda kalan otistik birey ve aileleri için çözüm önerileriniz nelerdir? Bütçesiz eylem planlarının işe yaramadığını yaşayarak gördük. Otizmle ilgili yapacağınız temel çalışmalar ve bunların gerçekleşmesi için ayıracağınız bütçe nedir?

Bugüne kadar otizm adına çok sözler verildi ama bunlardan çok azı tutuldu. Depremin gölgesinde Nisan ayına girdik. Otistik çocukların haklarını savunan bir dernek olarak çocuklarımızın şovlara malzeme edilmediği, insan hak ve onuruna uygun çözümlere kavuştuğu günler için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öncelikli olarak deprem bölgesindeki otistiklerin ve ailelerinin, bölgeden farklı illere tahliye edilenlerin sorunlarının acil olarak çözülmesi için talepte bulunduğumuzu basın aracılığıyla da duyurmak istiyoruz’’