ORMAN HAYATTIR, HAYATIMIZI KARARTMAYALIM

ORMAN HAYATTIR, HAYATIMIZI KARARTMAYALIM

Orman yangınları için hassas bir döneme girdiğimiz bu günlerde, her yıl olduğu gibi ihmal ve dikkatsizliklerimiz sonucu ormanlarımız yanmaya başlamıştır

Orman yangınları için hassas bir döneme girdiğimiz bu günlerde, her yıl olduğu gibi ihmal ve dikkatsizliklerimiz sonucu ormanlarımız yanmaya başlamıştır. Orman Genel Müdürlüğü açıklamalarına göre orman yangınlarının % 92’si insan kaynaklı nedenlerden çıkmakta, küçük ihmal ve dikkatsizlikler yangınların en büyük nedenini oluşturmaktadır. Bazen insanlarımızın da yitirildiği yangınlarda, hektarlarca alan zarar görmektedir.

Ekosistemi oluşana dek bir insan ömrü zaman gereken ve büyük emekler harcanarak kurulan ormanlarımız yangınlar nedeniyle çok kısa sürede yok olmakta, yalnızca ormanlar değil, geleceğimiz de kararmaktadır. Son bir haftada ilimizde ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarında yüzlerce hektar alan yanmış, milli servetimiz heba olmuştur.

Türkiye'de son yıllarda bölgedeki çoğu ülkeye kıyasla orman yangınlarını söndürme ve kontrol altına alma konusunda daha etkin ve başarılı çalışmalar yürütülmektedir. Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler de Denizli’miz ve diğer illerde oluşan orman yangınlarıyla mücadelelerini büyük bir özveri ve başarıyla sürdürmektedirler.

DOÇEV olarak; orman yangınlarıyla mücadelenin hepimizin önemli vatandaşlık görevi olduğuna inanıyoruz. Canları pahasına mücadele eden orman çalışanlarına bu kutsal görevlerinde kolaylıklar ve kazasız çalışmalar temenni ediyor, bu mücadelede yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.