Ömer Oklu'dan Altın Madalya

Ömer Oklu'dan Altın Madalya

Turkuaz Motorlu Araçlar Şirketi'nin Sporcusu Ömer OKLU'dan Antalya Maratonun'da Birincilik

Antalya'da bu yıl 19'uncusu düzenlenen Uluslararası Runtalya Maratonu, 52 ülkeden 9 bin 600 sporcunun katılımıyla 10 bin metre, 21 bin metre, 42 bin metre (Runataya) ile 2 ve 5 bin metre Fetih Yarışları 3 Mart Pazar günü koşuldu. Kentte 2006'dan bu yana düzenlenen uluslararası maratona, 1600'ü yabancı, 9 bin 600 sporcu kayıt yaptırmıştı. Antalya Kültür Merkezi'nin önünden başlayan yarışların startını Antalya Valisi Hulisi Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek birlikte verdi.


Sezonun farklı dönemlerinde maraton ve yarı maraton yarışlarına katılan Denizlili atlet Ömer OKLU 42 kilometrelik maraton mesafesini 2 saat 37 dakikada koşarak rakiplerini geride bırakarak kendi yaş grubunda birincilik kürsüsüne çıktı.

Makine mühendisi olarak görev yapmakta olduğu Turkuaz Otomotiv Firması'nın sponsorluğunda yurtiçi  koşularında Ömer OKLU'nun; İzmir Maratonu, Bodrum Yarımaratonu, Gaziantep Yarımaratonu gibi faklı illerdeki yarışlarda da dereceleri bulunmaktaydı. İş hayatı dışında kalan vakitlerini maraton hazırlıkları antrenmanlarıyla geçiren Ömer OKLU Antalya'da koşmuş olduğu süreyle normal iş hayatının yanında böyle zorlu bir sporu ne derece disiplinle yaptığının göstergesinin 2 saat 37 dakikalık süresi olduğunu belirtti.

Denizlili şampiyon atlet; '' Başta Sayın Nihat ZEYBEKCİ Bey olmak üzere şirketimizin yönetim kurulu başkan vekili Sayın Fatma ÖZKAN Hanım'a,  ve bünyesinde çalışmakta olduğum tüm Turkuaz Otomotiv ailesine bana verdikleri tüm desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.'' sözlerini paylaşarak Turkuaz Otomotiv sponsorluk  bayrağını kürsüde gururla dalgalandırdı.