Öğretmenini 70 yıl sonra ziyaret etti

Öğretmenini 70 yıl sonra ziyaret etti

1948-1949 Eğitim öğretim yılında Mezun olduğu Denizli – Çivril - Bozdağ İlkokulunda ki öğretmenini izini sürerek buldu. 24 Kasım ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE elini öptü..

1948-1949 Eğitim öğretim yılında Mezun olduğu Denizli – Çivril -  Bozdağ İlkokulunda ki öğretmenini izini sürerek buldu. 24 Kasım ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE elini öptü..

Aslen Çivril Bozdağ Köyü doğumlu olan ve Denizli de ikamet eden Ahmet Özdemir;  4. ve 5. Sınıfta okuduğu ve köyün ilk kadrolu Öğretmeni Osman KARACA”YI, Çivril de ki evinde ziyaret ederek elini öptü.

Ahmet Özdemir  öğretmenini bulmanın sevinciyle ; Bizim öğretmenimizdi. Kendisini çok severdik. Bozdağ İlkokulunun ilk mezunlarındanım. Öğretmenimizin verdiği derslerin dışında . Hafta sonlarında ; bizim atlara binerek İstasyona götürür, Öğretmenimi trenle uğurladıktan sonra  atın birine biner diğerinin yularından tutarak eve gelirdim.

 86 yaşındayım. Öğretmenimin sağ olduğunu duydum. Oğlumdan yardım istedim. Çivril de yaşadığını öğrendik. Nüfus”tan ve Emniyetten yardım istedik. Emniyet Md.lüğü yardımcı oldu.  Yaşadığı Mahallenin Muhtarını bulduk. Onun aracılığıyla kızına ulaştık. Kızı geldi bizi Öğretmenimin yanına götürdü. Beni tanıdı. Öğretmenimin    bizler ilk öğrencileriydik. Bazılarımızı  Gönen Köy Enstitisünün sınavlarına götürdü.  Birde  ilkokulun ilk öğrencileriydik ve yaşımızda ilkokul yaşından biraz büyüktü. Örneğin ben 11 yaşında ilkokula kaydoldum. Eğitmen Mustafa Ersoy”da  1-2-3 cü sınıfı okuduk. Ondan bir diploma aldık. Sonra 4. Ve 5. Sınıfı Osman KARACA öğretmenimde okuduk. 5. Sınıf diplomasını aldık. O dönemde ilkokulda saçlarımızı keserlerdi. Bende Saçlarımı uzatmayı seviyordum. Öğretmenime Annemi gönderdim;  Öğretmen bey Ahmet”in saçını kesince başı ağrıyor, izin ver de saçını uzatsın demiş. Öğretmenim de izin vermiş. Saçlarımı uzattım.

Öğretmen Osman Karaca 94 yaşında olduğunu. Ahmet”in kendisini ziyarete gelmesinden çok mutlu olduğunu, memnuniyet duyduğunu belirterek; Bozdağ Köyünde 2 yıl kaldım. İlk tayin yerimdi. Çivril”e en uzak köydü. Baş öğretmenlik sınavlarına girmek için uğraştım. Olmadı. Kapatıldı. Tayin İstedim. Bozdağ”a verdiler.. 2 yıl kaldım. Yıllar sonra bir kez gittim. Bir daha gitmek nasip olmadı diye konuştu.

Bozdağ köyünün eğitime çok önem verdiğini belirten Karaca; Kurtuluş savaşında askerden kaçan bir  veteriner subay; Uzun süre köyde kalarak köylüyü hem okutmuş hem de askeri eğitim vermiş… Bu yüzden köylüler çocuklarını okutmakta hevesliydiler dedi..

Öğrencisi Ahmet Özdemir”in yıllar sonra kendisini bularak ziyarete gelmesini  sürpriz olarak nitelendirdiğini belirten Öğretmen Osman Karaca;  En güzel 24 KASIM ÖĞRETMENLER  günüm oldu dedi.