Muhtar Elmas Abut : Yeniköy Tüm Güzellikleri Hakediyor

Muhtar Elmas Abut : Yeniköy Tüm Güzellikleri Hakediyor

Acıpayam’ın Yeniköy Mahallesi Muhtarı Elmas Abut sayesinde her geçen gün güzelleşiyor

Acıpayam’ın Yeniköy Mahallesi Muhtarı Elmas Abut sayesinde her geçen gün güzelleşiyor.

Kulvar Gazetesi ile Muhtarlarımız röportajlarının ilkini Acıpayam Yeniköy mahallesinin Kadın Muhtarı Elmas Abut ile gerçekleştirdik.

Yeniköy Mahallesine giriş yaparken iki şey dikkatinizi çekiyor. İlki sokakların temizliği, ikincisi ise yol üzerindeki hemen her evin duvarında yapılan resimler.

Muhtar Elmas Abut , gelin olarak geldiği Yeniköy’de  geçen dönem ailesinin ve kadın arkadaşlarının ısrarı ile aday olmuş ve kazanmış. 

Kültür ve sanata önem veren muhtar Elmas Abut depremde zarar gören evlerin onarımı yapılırken duvarlarına resim yapılmasını istemiş ve hemen herkesin benimsediği bu fikir çok sayıda sponsor sayesinde gerçekleşmiş. Şimdi mahalleye girdiğinizde ve gezerken çok renkli ve zevkli bir yerde olduğunuzu hissediyorsunuz.

Ayrıca Muhtarlık binasında bulunan Kütüphane ‘de hemen dikkatinizi çekiyor.

Muhtar Elmas Abut, pozitif görünmeyi asla bırakmam, Mahallem için bir şey lazım olduğunda olana kadar o işin peşini bırakmam, herkesi dinler ve sorunlarını çözmeye çalışırım.

 

Mahallem için bir şey lazım olduğunda siyaset yapmam ve gerekli makamlarla gereken görüşmeleri yaparım. Mahallemizin sorunları için genelde Belediyelerle işimiz oluyor. Gerek Acıpayam Belediye Başkanımız Dr. Hulusi Şevkan, gerek Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan sorun ve dertlerimizle yakında ilgileniyorlar ve her zaman kapıları bize açık. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Muhtarlığımın ilk döneminin yarısında görevime ancak alıştım, daha yapacaklarım için halkımızda isterse bir dönem daha aday olmayı düşünüyorum dedi.