Milli takım antrenörünün çantası çalındı, günlerce kâbusu yaşadı

Milli takım antrenörünün çantası çalındı, günlerce kâbusu yaşadı

2-3 Eylül tarihlerinde yapılan Afrika Triathlon Kupası Monastır Milli takım yarışlarına katılmak üzere yola çıkan milli takım antrenörü Zekeriya Yücetürk’ün çantası çalındı.

2-3 Eylül tarihlerinde yapılan Afrika Triathlon Kupası Monastır Milli takım yarışlarına katılmak üzere İspanya Granadadan, 31 Ağustos’ta Tunus’a doğru aktarmalı uçakla yola çıkan milli sporcular Gültigin Er, Enes Kızılcık ve Triathlon Olimpik Milli Takım Antrenörü; Zekeriya Yücetürk, uçağın rötar yapması sonucu aktarma yapılacak olan Barselona havaalanındaki uçağı kaçırdı. Burada hırsızlar tarafından sırt çantasının çalınmasıyla maddi ve manevi çok büyük kayıplara maruz kaldığını anlatan Antrenör Yücetürk, “Uçak Firması tarafından bir gün sonrası için yeni bilet kesildi. Bir gün Barselona’da konaklama ve yemek desteği verildi. 01.08.2023 tarihinde tekrardan ulaşımımız tamamlamak üzere havaalanına gittiğimizde uçak firması tarafından yemek verilen restoran da (Barselona havaalanı içi) yemek yemek için oturduk. Yemek siparişi verirken yanımızda bulunan eşyalardan benim sırt çantam çalındı. (İçinde pasaport, macbook pro bilgisayar, lactate scout 4 analiz aleti, ıpod kulaklık, bir miktar para, faturalar, evraklar ve proje kapsamında tutulan bilgiler bulunuyordu) maddi olarak yaklaşık 6000-7000 euro zarara uğradım. Manevi zararım daha yüksek. Çalındığını fark ettiğimiz anda havaalanında ilk gördüğümüz polislere çantamın çalındığını söyledim ve karakola gitmemi istediler.

Havaalanındaki karakola gittim ama ne yazık ki içeriye girmek için yaklaşık 15 dakika kapıda beklettiler, çok fazla zaman kaybettim. Sonrasında ifademi verdim ve rapor tutuldu. Konuşmada bana söylenen çantayı unutmam oldu. Havaalanında aynı yerde günde 80 kişinin eşyası çalındığını söyleyip bu durumu normal karışladılar. Kamera kayıtları incelenmedi ve hiç bir şekilde yapıcı bir yardımda bulunulmadı. Barselona havaalanında güvenlik çok az ve aynı durumu yaşamamak adına herkesin dikkat etmesi gerekiyor.” dedi