Milletin Vekillerini alkışlayalım mı?

Milletin Vekillerini alkışlayalım mı?

TBMM Genel Kurulu’nda hayvan haklarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor görüşüldü.

TBMM Genel Kurulu’nda hayvan haklarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor görüşüldü. Siyasi parti temsilcileri hayvan haklarının korunması ve düzenlenecek kanun ile ilgili ilk kez uyumlu bir çalışma gerçekleştirdi.

Ne güzel olmuş,helal olsun,bravo, tebrikler,iş te bu, sonunda başardılar,anlaştılar, bizim seçtiğimiz vekiller böyle olmalı,işte özlenen tablo diyeceğimi düşünen varsa yanıltacağım. Olması gereken birliktelik buydu, ülke geleceği için atılmış güzel bir adım diye düşündüğünüzde popülist yaklaşımların gölgesinin altında ezilmeye mahkum olursunuz...

TBMM’nin yapısını biraz ele alıp, farklı bir açıdan bakmanıza yardımcı olacağım. Sayın vekillerimizin asli görevi,yüce milletimizin talepleri doğrultusunda kanunları,yönetmelikleri,kararnamaleri düzünlemektir. Peki son zamanlarda milletimizin hangi isteğini tam olarak yerine getirmişlerdir. Bir siyasi partinin meclise taşıdığı bir konuyu,karşıt olan siyasi parti temsilcileri koşulsuz red etmektedir.Hiçbir konuda uzlaşmaya varamayan vekillerimiz nasıl oldu da ,hayvan haklarında uzlaştı.

Bunun cevabı çok basit aslında,hayvanlarımız ALLAH’IN sessiz kullarıdır.Onların hakkında alınacak tedbirlerde,cıkarılacak kanunlarda kendilerinin bir fikri olmayacağı için , bir tartışma gündemi açılmayacaktır.Bunun yanında gergin ülke gündeminin içerisinde, siyasi partilerin seçmeninden gelen taleplerinin olmazlarını anlatmak için de güzel bir sebep oluştu aslında.Bak işte biz doğruyu istiyoruz ama iktidar kabul etmiyor;bak biz doğruyu yapıyoruz muhalefet anlamıyor tartışmalarını seçmene anlatamamanın sıkıntısı, bir arastırma komisyonununda alınan uzlaşı kararı ile bitmiş oldu.Böylece birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Yüce Meclisimizin değerli vekilleri, yaptığınız bu uzlaşı için kamu vicdanı adına sizlere teşekkür ediyorum.

Milletin meclisi kamu vicdanında derin yaralar açan,terör    olayları,cinayetler,tecavüzler,istismarlar,

İntiharlar,uyusturucu,fuhuş  v.s. durumlarda neden uzlaşıp bir çözüm bulamaz sorgulamak lazım. Hatta neden çözüm olamıyoruz diye bir komisyon olusturup incelemeler yapmalarını da kendilerine öneririm.Terör suçlarına getirilecek idam cezası hakkında , komisyon oluşturup uzlaşı sağlayın,idam cezasını  hep beraber oylayın ve onaylayın. Söz veriyorum ellerim patlayana kadar alkışlayacağım.Ne demişti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan idam yasası bana gelirse bekletmem onaylarım..İşte tam da nunu diyorum sizlerde bu milleti bekletmeyin.

Tabi içinizdeki terör sevicileri ve sempatizanlarını nasıl ikna edersiniz onu da ben yazmayayım. Baktınız olmuyor referandum kararı alıp,milletimizin neler yapacağını huşu içinde bekleyin. Yüce Türk milleti bu problemi kökünden çözecek ,yaralarını kendi kendine saracaktır.

Devlet ve millet baki kalsın diye canını hiçe sayan,  sehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına saygılarımla...