M.FEVZİ YENİÇERİ HAYATINI KAYBETTİ

M.FEVZİ YENİÇERİ HAYATINI KAYBETTİ

Bir dönem bürokrat olarak, daha sonra ise MHP bünyesindeki çeşitli görevleri ile Denizli siyasetine damgasını vuran MHP İl eski başkanlarından Mehmet Fevzi Yeniçeri bugün evinde geçirdiği kalp…

Bir dönem bürokrat olarak, daha sonra ise MHP bünyesindeki çeşitli görevleri ile Denizli siyasetine damgasını vuran MHP İl eski başkanlarından Mehmet Fevzi Yeniçeri bugün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu Hakk’a yürüdü.

Denizli MHP İl başkanlarımızdan Mehmet Fevzi Yeniçeri evinde geçirdiği kalp krizi sonrası Hakk’ın Rahmetine kavuştu.. Elektronik Mühendisi olan Yeniçeri 90’lı yıllarda Türk Telekom'da Müdür olarak görev yapmış, bürokrasi hayatında büyük başarılara imzasını atmıştı. Bir süre sonra devlet memurluğundan istifa ederek ticarete atılan ve tekstil sektörüne giren M. Gevzi Yeniçeri, Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde çeşitli görevler yaptıktan sonra il Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

1966 Tavas/Kızılcabölük doğumlu olan Yeniçeri, İlkokulu ve ortaokulu Kızılcabölük kasabasında okumuş; Denizli Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektronik Mühendisi diploması alarak hayata atılmıştır. PTT Denizli Telefon Müdürlüğü'nde santral mühendisi, santral başmühendisi ve Denizli Telefon Müdürü olarak görev yapmıştır. Memurluktan istifa ettikten sonra Denizli'deki bazı tekstil firmalarında pazarlama müdürü, genel müdür, fabrika müdürü, ev tekstil müdürü, üretim danışmanı, ürün danışmanı olarak çalışmıştır. Daha sonra kendi firmasını kurarak yoluna devam etmiştir.

Sosyal hayatı oldukça renkli olan Yeniçeri, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanlığı görevini yaptığı gibi, Lise yıllarında Tebessüm dergisi de çıkaran Yeniçeri, MHP ve Denizli çevresinde sevilen bir isimdi. M. Fevzi Yeniçeri YAZAR-BİR üyesidir.

Denizli'de bir süre yayımlanan Tebessüm adlı mizah dergisi ile Biz dergisinin yayın yönetmenliğini yapmış, Denizli'nin yerel gazetesi Hizmet'te köşe yazıları yazmıştır.

İki dönem Denizli Türk Ocağı Şubesi reisliği görevini de üstlenmiştir. Siyasi hayatta da faal olan Yeniçeri, Milliyetçi Hareket Partisi'nde milletvekili adayı, il başkan adayı olarak yarışmış, aynı partiden Denizli Belediyesi Meclis Üyesi seçilmiş ve meclis grup başkanı seçildi.

Evli 4 çocuk babası olan Fevzi Yeniçeri, yarın (22 Ocak 2018) öğle namazına müteakip Kızılcabölük Mahallesinde toprağa verilecek.Tüm Ümlkücü camianın ve Denizli halkının başısağolsun.