Mevlüt Demir'e Büyük Görev

Mevlüt Demir'e Büyük Görev

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevinin ardından merkeze alınanEmniyet Müdürü Mevlüt Demir, Cumhurbaşkanlığı Teftiş Kuruluna atandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevinin ardından merkeze alınan Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Cumhurbaşkanlığı Teftiş Kuruluna atandı.

Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli Emniyet Müdürlüğünün ardından kısa süre önce yapılan atama neticesinde merkezde görev almaya başladı. Açıklanan yeni atama kararları ile birlikte Demir'in yeni görevi belli oldu. Demir'in, Cumhurbaşkanlığı Teftiş Kurulu'nda görevlendirildiği öğrenildi.

19.09.2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’na ataması gerçekleşti

Mevlüt Demir kimdir? Mevlüt Demir, Alanya’da doğdu. Polis Akademisi mezunu olan Demir, İnterpol dahil çok sayıda yurtdışı ve uluslararası görev aldı. İngilizce, Almanca, İtalyanca ve Arapça bilen Demir, aynı zamanda doktorasını tamamladı.Polis Başmüfettişiyken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Denizli İl Emniyet Müdürü oldu.Daha sonra Konya Emniyet müdürü Olan Mevlüt Demir , Konya'dan tekrar Denizli Emniyet Müdürü olarak atanmıştı.