Mesleki Eğitim Okul-Sektör İşbirliği Protokolünde İmzalar Devam Ediyor
Mesleki Eğitim Okul-Sektör İşbirliğini sağlamak amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi projesi kapsamında farklı sektörlerle gerçekleştirilen protokol töreni Vali Hasan Karahan’ın…
Mesleki Eğitim Okul-Sektör İşbirliğini sağlamak amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi projesi kapsamında farklı sektörlerle gerçekleştirilen protokol töreni Vali Hasan Karahan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün mesleki ve teknik eğitim yolu ile yetiştirilmesi, bu amaçla kamu, özel kurum ve kuruluşlarla, sektörle ve işgücü piyasası aktörleri ile etkili işbirliği yapılarak eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesinin amaçlandığı projede Ocak ayında Anemon Otel’de 61 sanayici ve işadamı ile protokol imzalanmıştı. Bugün ikincisi düzenlenen protokol töreni toplam 42 sanayici ve işadamının imzasıyla gerçekleştirildi.
Merkezefendi Bereketler Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hasan Karahan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, iş adamları, sanayiciler, ilçe milli eğitim müdürleri ve mesleki eğitim okul müdürleri katıldı.
Protokol töreninde, eğitime verdikleri desteklerden dolayı törene katılan sanayici ve işadamlarına teşekkürlerini ileten Vali Hasan Karahan; “ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte çok önemli hedeflerimiz var. Çünkü; büyük eksikliklerimiz var. Bu konuda da herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Okullarımız, atölyelerimiz emrinizde, öğretenlerimiz, öğrencilerimiz bu konuda işbirliğine açık. Biz de Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte bu işin sorumluları olarak sonuna kadar bu işbirliğine açığız. Denizli’nin bu konudaki özverili çalışmalarını duyuyoruz ve görüyoruz. Denizli’nin kalkınması da bunun bir göstergesi zaten. Hep beraber en büyük eksikliğimiz olan; kalifiyeli eleman, nitelikli eleman veya ara eleman nasıl tabir ederseniz edin bu açığı gidermemiz lazım. Gideremezsek memleketimizin bu orta gelir tuzağı dedikleri 10.000 dolar kişi başına düşen milli geliri aşamıyoruz, dolayısıyla 160.000 dolarlık ihracatı aşamıyoruz. Bunların hepsinin ilacı kalifiyeli eleman bu konuda da maalesef genetik uymazlığımız var. Maalesef biz çalışmayı biraz hakir görüyoruz. Konuşmada iyiyiz ama herkes masa başı iş istiyor. Bu konuda zorlamamız lazım. Çalışmadan, üretmeden modern dünyada yer almamız mümkün değil. Sonuna kadar çalışacağız. Alın teriyle üreteceğiz ve ürettiklerimizle hepimiz kalkınacağız. Denizli bu konuda öncü şehrimiz. Öncülüğümüzü inşallah devam ettirip Türkiye’ye örnek olacağız. Katılım ve destekleriniz için teşekkür ediyorum. Hep beraber bu mesleki eğitim sorununu çözeceğiz. Şimdiden projenin başarılı olmasını diliyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi.
Merkez ilçelerde mesleki eğitim vermekte olan (12) okul ile 42 sektör temsilcisi arasında yapılan Okul-Sektör İşbirliği protokolleri ile; atölye donatım malzemelerinin bakamının sağlanması, alan öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında seminerler düzenlenmesi, öğrencilerin beceri eğitimi ve stajlarını yapmalarına öncelik tanınması, öğrencilerin mezuniyetleri sonrası işletmelerin bünyesinde ihtiyaç bulunması halinde istihdamlarına öncelik verilmesi, öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalarda ve etkinliklerde malzeme, eğitim ve konaklama desteği sağlamak amaçlanmaktadır.
Tören protokollerin imzalanmasının ardından çekilen aile fotoğrafı ile son buldu.
0 Yorum