Merkezefendiden 'Taş Yayla Evleri' projesi

Merkezefendiden 'Taş Yayla Evleri' projesi

Merkezefendiden 'Taş Yayla Evleri' projesi

(İHA) - Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, Yeşilyayla ve Altındere Mahallelerinde yayla turizmini hareketlendirmek amacıyla, bölgenin doğal güzelliğini koruyarak ‘Taş Yayla Evleri’ni ilçeye kazandıracağını açıkladı.

Yeni dönem projelerini açıklayan ve projeleri bir an önce hayata geçirmek isteyen Şeniz Doğan, çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Doğa güzelliklerinin ön planda olduğu Merkezefendi’ye hak ettiğini vermek için gayret sarf eden Doğan, Taş Yayla Evleri’ni ilçeye kazandıracağını açıkladı. Yeşilyayla ve Altındere Mahallelerinde turizmi canlandırmak için bu projeyi planları arasına alan Doğan, yerel ekonomiye de katkı da bulunacak.

“Yerel halkımıza istihdam sağlayacağız"
Taş Yayla Evleri'nin yerli ve yabancı turistler için unutulmaz bir konaklama deneyimi olacağını vurgulayan Şeniz Doğan, “Yeşilyayla ve Altındere Mahallelerimizde yayla turizmini hareketlendirmek amacıyla kendi kültürümüzün mirası olan taş ve ağaç işçiliğini yaşatacağımız organik köyümüzün inşasına başlıyoruz. Turistik tesislere dönüşecek olan bu konaklar, farklı konaklama seçenekleri sunacak. Bu konakların işletilmesi ve yönetilmesiyle yerel halka istihdam sağlayarak ekonomimizin büyümesine katkı sunacak, aynı zamanda yerel ticaretin de canlanmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.