Mekik’te Bayram

Mekik’te Bayram

TFF 3.lig 2.grupta Kırşehir Belediyespor’u 2-1 yenip, koltuğu geri alan Kızılcabölükspor’da yüzler gülüyor.

TFF 3.lig 2.grupta Kırşehir Belediyespor’u 2-1 yenip, koltuğu geri alan Kızılcabölükspor’da yüzler gülüyor.

23 puanla zirvede yeralan Mekik, Teknik Direktör Ali Yalçın yönetiminde adım adım şampiyonluğa koşuyor. Ligde ki yenilmezlik serisini de 9 maça çıkaran sarı kırmızılılar, 2 sezondur kapısından döndüğü 2.lige çıkmaya kararlı.

Denizli’nin 3.ligde ki tem temsilcisi Kızılcabölükspor, liderliğin keyfini sürüyor. Geçen sezon play off finalinde Tarsusu İdmanyurdu’na kaybederek, 2.ligin eşiğinden dönen sarı kırmızlılılar, bu kez işi şansa bırakmadan direkt çıkmak istiyor. Teknik Sorumlu Ali Yalçın, aksiyon dolu bir maç yaşadıklarını belirterek, “  Kırşehir Belediyespor maçı macera dolu aksiyonu bol bir film gibiydi. Bugüne kadar oynadığımız 6-7 maç hep böyle atraksiyonlu geçti. 2-0’dan sonra maçı koparacak pozisyonlar yakaladık ama kaçırdıkça stres olduk. Rakip penaltıdan attığı golle maça ortak olurken, kaçırdığı 2.penaltı sonrası toparlanamadı. Şuursuzca saldırdı. Kontra toplarla rakibi az adamla yakaladığımız fırsatları değerlendiremedik. Çok tempolu bir maç oldu. İzleyenler futbola doydu. Hem kazanmak, hem de liderliği 1 hafta sonra geri almak güzel. Bizi destekleyen taraftarlarımıza armağan olsun bu galibiyet ve liderlik” dedi. Karşılaşmanın 79.dakikasında maçın hakemi Şeref Taştan tarafından topa vurduğu gerekçesiyle tribüne gönderilen tecrübeli hoca Yalçın, “ Gol kaçıran futbolcularıma kenarda kızdım. O esnada önüme gelen topa ‘Sizin vuracağınız topa’ diyerek vurdum. Hakemde geldi, beni tribüne gönderdi” diyerek hırsının kurbanı olduğunu açıkladı. Karşılaşma sonrası sarı kırmızılı futbolcular Kızılcabölük mahalle meydanında taraftarlarla buluşup, halay çektiler.   

Evinde yan bakılmıyor

Profesyonel liglerde 6.sezonunu yaşayan Mekik, 6 maçın 5’ini kazanıp 1’inde berabere kalırken, ilk 6 haftalık iç saha performansına göre geride kalan 5 sezonun en iyi iç saha maç performansını yakaladı. Evinde ki 6 maçın 5’ini kazanıp 1’inde berabere kalarak 16 puan toplayan Kızılcabölükspor, iç saha maçları puan tablosuna göre de lider konumda.

Prim 2’ye katlandı

Maç öncesi galibiyet primini bin lira olarak açıklayan Kızılcabölükspor kulüp başkanı Osman Duran, maç sonrası futbolcuların sevincine ortak oldu. Kendisini bir anda futbolcuların omuzlarında bulan Duran, futbolcuların isteği ile primi 2’şer bin lira yaptı ve maç sonu Denizli’ye gelirken primler otobüs içinde futbolculara verildi.