Marmaris’teki orman yangını Yüreğimizi Yaktı

Marmaris’teki orman yangını Yüreğimizi Yaktı

Yangına havadan ve karadan müdahale devam ederken, bir otelin personel lojmanı boşaltıldı, Bir Orman işçisi yangın söndürme sırasında dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. Denizli Orman Müdürlüğü,…

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale devam ederken, bölgedeki bir otelin personel lojmanı tedbir amaçlı boşaltıldı.
Edinilen bilgiye göre, Marmaris-İçmeler karayolu kenarındaki ormanlık alanda saat 10.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Yangını 6 helikopter ile havadan, 35 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 1 dozer ve çok sayıda orman işçisi ile karadan söndürme çalışmalarına devam ediliyor. Yangın bölgesine yakın bir otelin personellerinin ikamet ettiği lojmanın ise tedbir amaçlı boşaltıldığı öğrenildi.

“Tüm tedbirler alındı”
Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, turistik yerlere çok yakın olan bölgede çıkan yangın dolayısıyla can güvenliği için tüm önlemlerin alındığını belirtti. Oteldeki müşterilerin dumandan zarar görmemesi için tedbirlerin had safhada olduğunu ifade eden Kaymakam Ersoy, “Otel yerleşim yerlerinde bulunan benzin ve LPG tankları boşaltıldı. Yangın, henüz kontrol altına alındı diyemeyiz” dedi. 

Bir orman işçisi hayatını kaybetti
Edinilen bilgiye göre, yangını söndürme çalışmaları devam ederken, dumandan etkilenen ve alevlerin arasında kalan Marmaris Orman İşletme Şefliği’nde çalışan Görkem Hasdemir (35) isimli orman işçisinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Bölgeye sevk edilen AFAD ekiplerinin Hasdemir’in cansız bedenini sarp alandan indireceği öğrenildi.

Denizli Orman Müdürlüğü destek verdi

Öte yandan, Muğla valiliğinin çağrısı üzerine Denizli Orman Müdürlüğü’de Marmaras’teki orman söndürme çalışmalarına ekipmen ve personel desteği verdi. Denizli Orman Müdürlüğü, 1 helikopter 6 arazöz.ve 30 personelle yangın bölgesine takviye gönderildi.