Mahir Akbaba Yunanistan'dan Madalya ile döndü

Mahir Akbaba Yunanistan'dan Madalya ile döndü

Balkan Master atletler şampiyonasında  Türkiye takımında yarışan Mahir Akbaba, Yunanistan’da düzenlenen Master yarışmalarında 4x400 bayrak yarışlarında yarışarak, altın Madalya aldı.

Master yarışmalarına katılan Mahir Akbaba, Balkan ülkelerinden 62 atletin katıldığı yarışmalarda altın madalya kazandı.

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Selanik Kaftancıoğlu (Kaftanzoglio) Stadyumu’nda düzenlenen; Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan, Slovenya, Yunanistan; 13 Balkan ülkesinden 700’e yakın master atletin katıldığı; 2022 Balkan Master Atletler Şampiyonası’na; 14 kadın ve 48 erkek; toplam 62 atlet ile katılan Türkiye takımı madalyalara abone oldu.

Türkiye adına 60 ila 80 arası madalya beklentisi ile; koşu, gülle/çekiç/disk atma, yüksek/ciritle/3 adım/engelli atlama ve bayrak kategorilerinde yarışan Türk Ekibi büyük bir başarı gösterdi.

Altın Madalya ile ilimize dönen Mahir Akbaba, “Yaklaşık 3 yıldır atletizmle uğraşıyorum; son 6 aydır da bu Balkan Şampiyonası’na hazırlanıyordum. İlk kez milli formayı giydim ve ilk uluslararası deneyimim; 1.500 m, 5.000 m ve 4*400 Bayrak yarışlarında Türkiye’mizi temsil ettim. Çok iddialı, kaliteli ve üst düzey rakiplere karşı oldukça yüksek tempolarda koşacağımızı biliyordum; kendime “kalbimden, beynimden, bedenimden, bacaklarımdan gelenin maksimumunu yansıtacağım, limitlerimi aşıp, sonuna kadar zorlayacağım” diye kendime söz vermiştim. Madalya tabi ki en iyi kim hazırlandıysa onun hakkıdır. 4x400 m. bayrak yarışında Türkiye Milli Takımı olarak 40-44 yaş grubunda Balkan Şampiyonluğu’na koştuk. Ve inanın; çok mutluyum, çok gururluyum; Ne mutlu Türküm diyene. Beni bu yarışa hazırlayan ve atletizm de bana tüm bildiklerimi öğreten Çetin Çağatay hocama bu Madalya armağan olsun, hepsi onun sayesinde” dedi.