LÖSEV’DEN DENİZLİ’DE TURUNCU RENKLİ FARKINDALIK KORTEJİ VE YENİ OFİS AÇILIŞI
LÖSEV’DEN DENİZLİ’DE TURUNCU RENKLİ FARKINDALIK KORTEJİ VE YENİ OFİS AÇILIŞI
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), bu yıl 25’incisi kutlanan 2–8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de farkındalık etkinlikleri gerçekleştirdi. Lösemiye karşı toplumsal bilinç oluşturmayı hedefleyen etkinlikler arasında düzenlenen turuncu renkli farkındalık korteji ve LÖSEV Denizli Ofisi’nin açılışı, yoğun ilgi gördü.
DENİZLİ’DE COŞKU DOLU FARKINDALIK KORTEJİ
Denizli Atatürk Parkı’ndan başlayıp Çınar Meydanı’nda son bulan farkındalık korteji, bando takımı ve maskotların da yer aldığı renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcılar, “Umut Varsa, İyileşme de Vardır” sloganı ile lösemiye dikkat çekerken, löseminin simgesi turuncu renk ile süslenen kortej, kente umut ve neşe kattı. Lösemiyle mücadele eden çocuklara destek olmak ve toplumsal bilinci artırmak için gerçekleştirilen korteje öğrenciler, gönüllüler, vatandaşlar, motorcular, Denizli Baro Başkanı Av. Ufuk Kök, Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri destek verdiler. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı . Nuri Çavuşoğlu ise Çınar Meydanı’nda kurulan LÖSEV standına ziyarette bulunarak LÖSEV’ in bu önemli farkındalık çalışmasına desteğini gösterdi.
Kortejin ardından Çınar Meydanı’nda oluşturulan alanda lösemili çocuklar, gönüllüler ve ailelerle birlikte keyifli gösteriler ve oyunlarla eğlenceli anlar yaşadı.
DENİZLİ LÖSEV OFİSİ AÇILDI
LÖSEV, 27 yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuk ve yetişkin onkoloji hastalarına umut olmaya devam ediyor. Vakıf, bu kapsamda Denizli’deki yeni ofisinin açılışını da kortej etkinlikleriyle duyurdu. Yeni ofis, bölgedeki hasta ve ailelerine tedavi, eğitim ve psikososyal destek konularında etkin hizmet vermeyi hedefliyor.
Denizli halkının ilgi ve desteğiyle gerçekleşen farkındalık korteji ve ofis açılışı, şehirdeki lösemi farkındalığı çalışmalarında yeni bir dönüm noktası oluşturdu. LÖSEV, herkesi lösemili çocukların yanında olmaya ve turuncu farkındalık zincirine katılmaya davet ediyor.
UMUT VARSA İYİLEŞME DE VARDIR

Etkinlikte basın açıklamasında bulunan LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Zeynep Beyza UĞUR, hem Lösemili Çocuklar Haftası’nın önemine hem de Denizli’deki yeni ofis açılışının anlamına vurgu yaptı:
“2–8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında, bugün düzenlediğimiz farkındalık kortejimizle hafta boyunca tüm Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin bir yenisini Denizli’de gerçekleştirmiş olduk.
Lösemili Çocuklar Haftası, 25 yıl önce LÖSEV öncülüğünde kutlanmaya başlanmış ve artık Milli Eğitim Bakanlığı’nın da önemli günler ve haftalar kapsamına aldığı, okullarda da kutlanmakta olan bir haftadır.
Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize çalışmaları ve destekleri için ayrıca teşekkür ederiz. Löseminin rengi turuncuyu kıyafetlerinizde taşıyarak bu farkındalığa hafta boyunca destek verebilirsiniz.
LÖSEV 27 yıldır bu mücadelenin öncüsü ve sizlerin desteğiyle en büyük savaşçısı; her gün de büyümeye devam ediyoruz.
Bugün aynı zamanda 11. birimimizi, Denizli LÖSEV Ofisimizi açıyor olmanın büyük mutluluğunu da sizlerle paylaşmak üzere buradayız.
Burada bulunan herkese, lösemiyle verdiğimiz bu büyük mücadeleye ve minik kahramanlarımıza dikkat çekerek farkındalık yaratmak adına katkıları için tekrar teşekkür ederiz.
Hatırlayın ve hatırlatın: ‘Lösemi yenilebilen bir hastalıktır.’
Bu hastalıkta en büyük savaş alanlarından biri de minik kahramanlarımıza ve onların ailelerine yalnız olmadıklarını, daima yan yana olduğumuzu her zaman hatırlatabilmektir.
LÖSEV 27 yıldır hayat verir; çünkü umut varsa iyileşme de vardır.” Dedi.

0 Yorum