Kumarcılara ve Apartlara ceza yağdı

Kumarcılara ve Apartlara ceza yağdı

Geçtiğimiz hafta Denizli genelinde asayiş olaylarına yönelik yapılan araştırma ve inceleme çalışmalarında Kumar oynayan şahıslara ve apart yöneticilerine büyük cezalar verildi. 

İlimiz Denizli’de huzur ve asayişin sağlanmasına yönelik sürekli çalışmalar yapan, gelen ihbarları değerlendiren ve operasyonlar ile suçlulara geçit vermeyen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı çalışmalar sonucunda çok sayıda şüpheliyi yakalarken, Kumar oynayan, fuhuş yapan, belirtilen duruma uymayan Apartlara cezalar yazdı.

Konu hakkında Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Denizli C. Başsavcılığından alınan talimatlar ile yapılan çalışmalar neticesinde, İlimiz genelinde meydana gelen asayişe müessir olaylar ile adli makamlardan gelen yakalama müzekkerelerine istinaden yakalanan 92 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklanmıştır. Bu çalışmalar kapsamında 15.792 Şahsın GBT ve UYAP sorgulaması yapılmıştır.”

APARTLARA CEZALAR VERİLDİ

“Çalışmalar kapsamında 251umuma açık istirahat ve eğlence yeri ile geçici konaklama yerinin denetimi yapılmıştır. Bu çalışmalar neticesinde 1 Apart dairesinde yapılan denetimlerde, fuhuş olayına karışan 2 şahsa 7.830,00 TL idari para cezası verilirken, İki kişiye de “Fuhşa Teşvik ve Aracılık Etmek” suçundan adli işlem yapıldı. 

Yine  1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu kapsamında geçici konaklama yerlerine yönelik olarak yapılan kontrol ve denetimler neticesinde 8 ayrı adreste bulunan toplam 183 Apart dairesi kontrol edilmiştir. İki araç kiralama şirketine 63.030,00 TL, 1 apart yetkilisine KBS sistemine bildirimde bulunmamaktan 29.852,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.”

KUMARCILARA GEÇİT YOK

“Yine geçtiğimiz hafta yapılan asayiş çalışmaları kapsamında İki ayrı kıraathanede yapılan denetimlerde, kumar oynadığı tespit edilen toplam 10 şahsa 40.550,00 TL ceza verilirken, “Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama” suçundan iki kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Umuma açık açık eğlence yerinde yapılan denetimde, adresin ruhsatsız şekilde umuma açık yer haline getirildiği ve açıktan alkol sunumu yapıldığı tespit edilince idare işlem yapıldı.

ÇALINTI ÜRÜNLER YAKALANDI

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde; 2 adet tabanca, 15 adet tabanca fişeği, 2 adet tüfek, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet çalıntı motosiklet, 2 adet çalıntı akü, kumar oyunlarında kullanıldığı tespit edilen 3.960,00 TL para ve oyun malzemeleri ele geçirildi.

Denizli’de asayişin bozulmasına izin vermeyeceklerini belirten Emniyet Müdürlüğü, bu tür çalışmaların aralıksız sürdürüleceğini belirtti.