Kosova heyeti Sarayköy’ün jeotermal kaynaklarına hayran kaldı

Kosova heyeti Sarayköy’ün jeotermal kaynaklarına hayran kaldı

Başkan Ahmet Necati Özbaş, ağırladığı Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka’ya jeotermal kaynakların kullanıldığı elektrik üretim santrallerini, tarım seralarını ve termal turizmini tanıttı.

Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ve beraberindeki heyet Denizli programı kapsamında Sarayköy'e geldi. İlk ziyaretini Sarayköy Belediyesi’ne gerçekleştiren Bakan Damka’yı ve beraberindeki heyeti, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve birim müdürleri karşıladı.

Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) Denizli Şube Başkanı Mahmut Catlık’ı ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, jeotermal enerji, tarım ve turizm ile ön plana çıkan Sarayköy’ü tanıttı.

Belediye ziyareti sonunda şeref defterini imzalayan Bakan Damka’ya Belediye Başkanı Özbaş, efe heykeli ve ilçenin tarımını simgeleyen ürünler hediye etti.

KOSOVA BAKANINA SARAYKÖY'ÜN ŞİFALI SULARI TANITILDI
Ziyaretin akabinde yer altından doğal kaynak suyu olarak çıkan ve faydalı mineralleri içerisinde barındıran 4 mevsim turizme açık, şifalı suların yer aldığı termal turizm adreslerinden olan Umut Termal Otel gezildi.

İLÇENİN BÜYÜK ZENGİNLİKLERİNDEN JEOTERMAL 
Ardından jeotermal bakımından zengin yer altı kaynaklarına sahip Sarayköy’de çalışmalarını sürdüren jeotermal kaynakların ekonomide büyük katma değere dönüştüğü Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş. santralleri ziyaret edildi.

JEOTERMAL KAYNAKLARDAN TARIMSAL ÜRETİME 
Jeotermal kaynaklardan tarımsal üretimde de en etkin şekilde yararlanabilmek için kurulan ve ülkemizin tarımda gözde noktalarından birisi haline gelen Türkiye’nin ilk Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) incelendi.

Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas OSB’de çalışmalarını yürütün MFK Agro Tarım Sera'sına yapılan ziyarette firma sahibi Ali Kepkep, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

BAKAN DAMKA, ÇOK BEĞENDİ
Jeotermal enerji kullanımına örnek olacak Sarayköy’de gezilerden önemli başlıklar aldığını kaydeden Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Damka, “ Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gerçekten bütün ekibi ile bize sıcak bir karşılama düzenlediler. Burada Kosova heyetiyleyiz. ‘Ekonomik anlamda neler yapılabilir’ bunu görmek için Denizli’deyiz. Fakat güzel Sarayköy Belediyesi’ni gezmeden onun o yer altı zenginliklerini nasıl değerlendirildiğini görmeden geçemeyecektik. Bu konu da AYSİAD Denizli Şube Başkanı Mahmut Catlık’a da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gördüğümüz şu; gerçekten çok fazla doğal zenginlikleri olan bir bölge. Bu doğal zenginliklerini en iyi şekilde ekonomiye kazandırmayı başardıklarını gördük. Bu enerjide de, tarımda da, sera alanında da, turizmde de öyle. Dolayısıyla bu cennet gibi güzel bölgede herkesin iş yapabileceği ve bu işin karışlığını alabileceklerinin şahidi olduk. Başarılarının devamını diliyorum. Daha güzel yatırımların gerçekleşmesini diliyorum. Bu tür işbirliklerin Kosovaya’da tecrübe olarak aktarılması konusunda gerekli girişimleri yaptık. İnanıyorum ki en kısa zamanda bunu iadeyi ziyaretini de gerçekleştireceğiz” dedi.

İlçenin jeotermal kaynaklarının kullanım alanlarını detaylı bir şekilde anlatan ve yerinde tanıtan Sarayköy Belediye Başkanı Özbaş, “Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ve beraberindeki heyeti Sarayköy'de misafir etmenin büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli Bakanımıza ve kıymetli misafirlerimize çok teşekkür ediyor; bu ziyaretin tarihi, kültürel ve sosyal bağlarımızın daha da güçlenmesine ve pekişmesine vesile olacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.